Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Män bar in lik på posten – ville åt pensionen

Irländsk polis.
Foto: Artur Widak/NurPhoto/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN
Postkontor i Irland.
Foto: Artur Widak/NurPhoto/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Två män på Irland tog med sig en död man in på det lokala postkontoret i ett försök att få ut hans pension. 

De båda männen flydde scenen – och lämnade kvar liket – efter att en annan kund på postkontoret fattat misstankar och larmat personalen. 

Två män bar i fredags in en död man i 60-årsåldern på ett postkontor i den irländska staden Carlow town, i ett försök att komma över den döde mannens pension. Det rapporterar the Irish Times

En av männen hade tidigare under dagen bett om att få ta ut den döde mannens pension åt honom men då fått till svar att pensionären själv måste vara med vid ett uttag. 

Hämtar liket

Mannen går då tillsammans med en annan man och hämtar den döde pensionären och släpar in honom på postkontoret, enligt uppgifter till the Irish Times, uppstagad och gör ett nytt försök att komma åt 60-plusarens  pengar. 

De båda gärningsmännen kom inte över några pengar, i stället flydde de från postkontoret när personalen larmats om att något inte stod rätt till av en annan av postens kunder. Kvar lämnade de den döde mannen. 

Polisen utreder nu händelsen men även orsaken till den äldre mannens död. De två männen ska enligt irländsk media fortsatt vara på fri fot. De ska enligt the Guardian haft ett nära band till den döde mannen.     

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.