Man attackerade tonåringar med karatepinnar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

NORRKÖPING. Tonåringarna hade bestämt sig för att fira påsklovet genom att grilla i Folkparken i Norrköping. Plötsligt dyker ett gäng tjejer upp och börjar bråka. Två män i 20-årsåldern kommer strax därefter till platsen med bil. En av männen plockar fram sina karatepinnar och börjar misshandla de 16-åriga flickorna och pojkarna.

Det var strax före midnatt i tisdags. Tonårskamraterna hade firat påsklovet genom att sitta och grilla tillsammans. Plötsligt så dyker ett gäng på sex flickor upp i parken. Rätt snart så började det nyanlända gänget att bråka med tonåringarna.

 Under bråket tar en av flickorna i gänget upp sin mobiltelefon och ringer ett samtal. En gul liten bil av okänt märke kommer snart därpå till platsen. Ut ur bilen kliver två män i 20-årsåldern. Den ene har snaggat hår och en beigegrön jacka. I händerna har han karatepinnar.

 – Han började veva runt på en gång, säger Mikael Skoog på Norrköpingspolisen.

Slag mot huvudet

 Slagen träffade blint. Flera av de grillande tonåringarna fick ta emot smällarna av det livsfarliga vapnet.  Lika snabbt som flickgänget och männen i den gula bilen dök upp så försvann de från platsen. Kvar lämnade de fyra misshandlade tonåringar i 16-17-årsåldern. Det var både killar och tjejer som hade fått slag av karatepinnarna mot huvudet och kroppen.

 – Det var bara tillfälligheter att ingen blev mer skadad, säger Mikael Skoog. 

 Någon av tonåringarna ringde polisen som snabbt var på plats, men då fanns inga spår kvar efter det attackerande gänget eller mannen med karatepinnarna. 

 Nu söker polisen efter den gula bil som männen anlänt i.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.