Man attackerade barn med hammare i förskola

Publicerad
En man angrep barn med en hammare på en förskola i östra Kina på fredagen och tände sedan eld på sig själv i den senaste i en rad liknande attacker, rapporterar statliga medier.
Händelsen i Shandong-provinsen ledde till att fem barn och en lärare skadades, uppger nyhetsbyrån Nya Kina, samtidigt som kinesiska skolor höjt säkerheten.
Attacken har föregåtts av tre liknande knivdåd den här månaden av psykiskt sjuka, varav två den senaste veckan. Åtta barn har dött och närmare 50 skadats.
Attackerna har understrukit hur Kina – som hittills haft lägre brottsstatistik än västvärlden – står inför större risker gällande vansinnesdåd i takt med uppluckrad social kontroll och stigande nivåer av psykisk ohälsa.

Attackerade med hammare

I den senaste attacken bröt sig lantbrukaren Wang Yonglai genom en grind på förskolan med sin motorcykel och började slå barnen med en hammare. Han slog även en lärare som försökte hindra honom i, i foten.
Därpå hällde han bensin över sig själv, tuttade på och fattade två barns händer.
Lärare drog barnen i säkerhet medan mannen dog på platsen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag