Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man åtalas – hade 44 000 barnövergreppsfiler

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Foto: Google maps

En man i 40-årsåldern åtalas för grovt barnpornografibrott sedan polisen vid ett tillslag hittat hela 44 000 filer med dokumenterade övergrepp på barn i hans hem i Uppsala. 11 000 av dessa klassas som grovt övergreppsmaterial. I materialet finns bilder på barn ända ner i spädbarnsåldern.

– Det rör sig om otroligt unga barn. Det här skiljer sig från annat material – det är bland det värsta vi sett, säger kammaråklagare Thomas Bälter till Upsala Nya Tidning.

Det var i november 2018 som polisen gjorde tillslaget, efter en upptäckt om fildelning. I materialet finns förutom bilder också 25 timmar film, varav 14 av dessa timmar utgörs av grova övergrepp.

Huvudförhandling i målet ska ske till hösten. Enligt åklagaren är straffvärdet mycket högt.

Så många brott anmäldes i Sverige 2020

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.