Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man åtalas – fotograferade militäranläggningar

Här är några av dagens största inrikesnyheter.

En 47-årig man åtalas för att ha fotograferat militäranläggningar och ska ”systematiskt” ha samlat in information om 37 olika anläggningar.

Det skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

De 37 militära anläggningarna är belagda med foto- och tillträdesförbud. Enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten framgår att den 47-åriga mannen åtalas misstänkt för grov obehörig befattning med hemlig uppgift.

– Det är oerhört allvarligt att inhämta information om och kartlägga skyddsobjekt. Även inhämtning som är systematiserad från öppna källor är brottslig, säger kammaråklagare Mats Ljungqvist.

Vidare förklarar Mats Ljungqvist i pressmeddelandet att rubriceringen inte är spioneri eftersom det inte finns någon känd koppling till främmande makt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.