Man åtalas – kastade dottern från kraftverk

Det var i augusti som händelsen utspelade sig i Ragunda kommun öster om Östersund
Foto: / POLISEN
I förhör har mannen nekat till brott. Han menar att det rör sig om en olyckshändelse, enligt GP.
Foto: / POLISEN

Mannen åtalas för bland annat mordförsök och grov misshandel efter att ha kastat ned sin elva månader gamla dotter i en kraftverksdamm.

I förhör berättar barnets mamma om sin desperata vädjan.

– Mitt barn. Döda henne inte, berättar hon att hon skrek till sin make, rapporterar GP.

Det var i augusti som händelsen utspelade sig i Ragunda kommun öster om Östersund. När mannens mediciner hade tagit slut slog han sönder möbler i bostaden, misshandlade sin hustru grovt och tog sedan med sig parets gemensamma dotter, elva månader gammal, till en kraftverksdamm.

Mamman till barnet har berättat i förhör att mannen skrek att han skulle ta livet av sig, och att dottern skulle dö tillsammans med honom.


LÄS ÄVEN: Misstänks ha kastat barn från kraftverk 


– Jag tar i med hela kroppen för att springa så fort jag någonsin har sprungit men jag känner att jag kommer inte framåt, säger hon i förhör enligt GP.

"Du har dödat vårt barn"

Hon såg hur maken höll dottern över räcket till dammen och skrek i desperation för att få honom att sätta ned henne i säkerhet.

– Gör det inte, hon är så liten, hon har inte gjort någonting, hon förtjänar det inte. Hon måste få växa upp, berättar kvinnan att hon har skrikit.

Hon sänkte ned huvudet och nästa gång hon tittade upp var dottern borta.

– Du har dödat vårt barn, ska hon ha sagt till maken enligt förhöret.

Nekar till mordförsök

Samtidigt anlände den första polispatrullen till platsen. De fann den lilla flickan, till synes livlös, på en betongavsats. En polisman gav sig ut i vattnet och flickans liv kunde till slut räddas efter insatser från både polis- och ambulanspersonal.

I förhör har mannen nekat till mordförsök. Han menar att det rör sig om en olyckshändelse. I stället erkänner han grovt vållande till kroppsskada, enligt GP.

Rättegången i tingsrätten avslutades i förra veckan. Nu väntar man på en rättspsykiatrisk undersökning för att slå fast om mannen är i stånd till att dömas till fängelse, enligt ÖP.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.