Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man anhållen för misshandel och hets i Ludvika

En man har anhållits misstänkt för misshandel och hets mot folkgrupp i Ludvika på lördagen.

Händelsen inträffade bara några meter från Nordiska motståndsrörelsens tält.

På lördagseftermiddagen misshandlades en man i 20-årsåldern i anslutning till Nordiska motståndsrörelsens tält i centrala Ludvika. Den utsatta mannen och vittnen pekade ut en misstänkt gärningsman.

Under söndagen fattades beslut om att mannen skulle hämtas till förhör. Han kom självmant till polisstationen när han fick veta att polisen sökte honom.

Efter förhör anhölls mannen misstänkt för misshandel samt hets mot folkgrupp. 

Befann sig vid NMR:s tält

Mannen, som är i 30-årsåldern, befann sig under lördagen vid Nordiska motståndsrörelsens tält på Storgatan i Ludvika.

Enligt vittnesuppgifter till SVT Nyheter på lördagen ska den man som pekats ut som skyldig till misshandel ha en koppling till Nordiska motståndsrörelsen.

– I vår värld är det här en man som är misstänkt för ett brott. Sen vad hans politiska sympatier är, det vill inte polismyndigheten gå ut med. Men det är väl ganska uppenbart att det finns kopplingar, i och med att det är på den här platsen, säger Peter Persson, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Polisen dröjde

Polisen fick larmet klockan 16.22 men var på plats i Ludvika först en timme senare enligt uppgifter till SVT.

– De ingångsvärden vi fick sade inte på något sätt att det här var en pågående misshandel. Den information vi fick initialt var att det var oroligt på torget och att man trodde att något skulle kunna hända. Hade vi fått veta från början att vi hade en pågående misshandel hade vi självklart kommit så fort vi hade möjlighet, säger Peter Persson.