Man anhållen för människorov och våldtäkt

Publicerad

En man i 40-årsåldern greps på söndagsmorgonen i Västerås. 

Han anhölls senare på söndagen misstänkt för människorov, våldtäkt, olaga hot och misshandel.

– Det är ett grovt brott, säger Magnus Nygårds, förundersökningsledare på polisen i Västerås.

På söndagen grep polisen i Västerås en man i 40-årsåldern. 

Efter kontakt med åklagare anhölls mannen på sannolika skäl misstänkt för människorov, våldtäkt, olaga hot och misshandel, något som Vlt var först med att skriva om.

– Brottet har skett här i Västerås. Det är ett grovt brott, och det är tidigt i utredningen så vi kan inte berätta så mycket mer nu, säger Magnus Nygårds, förundersökningsledare på polisen i Västerås.

Offer och gärningsmannen kände varandra

Människorov innebär, enkelt förklarat, att man frihetsberövar någon med uppsåt att skada eller utpressa personen. Målsägande är en kvinna i 30-årsåldern. 

– Offer och gärningsman är inte helt obekanta med varandra, men jag skulle inte kalla det ett relationsbrott, säger Magnus Nygårds.

Nekar till brott

Mannen är inte känd av polisen sedan tidigare. I förhör ska han ha nekat till brott.

– Han sitter nu anhållen, och utredningen kommer att bestå i förnyade förhör med de inblandade parterna. En åklagare leder förundersökningen nu, säger Magnus Nygårds.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag