Man anhållen för grov våldtäkt i Stockholm

Kvinnan utsattes för grov våldtäkt i bil.
Foto: Google maps

Under natten mot söndagen inträffade en misstänkt grov våldtäkt i en bil i södra Stockholm.

Polisen skriver att de under måndagen anhållit en man i 25-årsåldern misstänkt för våldtäkten.

Under lördagskvällen hade kvinnan besökt en krog i Södermalm och polisen menar att det inte finns något som tyder på att hon kände den 25-årige misstänkte gärningsmannen sedan tidigare.

Under natten ska kvinnan ha utsatts för en grov våldtäkt i en bil i södra Stockholm. Polisen skriver att de fick kännedom om brottet under morgonen.

– När polisen fick kännedom om brottet var kvinnan i södra Stockholm, förklarar Helena Boström Thomas, presstalesperson vid polisen.

– Vi vet att kvinnan var i bilen, men var våldtäkten ägde rum är oklart.

På söndagen gjordes flera beslag och en teknisk undersökning utfördes. Under söndagseftermiddagen greps en man i 25-årsåldern, i Sätra centrum, misstänkt för brottet.

– Att det är grov våldtäkt är en bedömning polisen gör utifrån de uppgifter som finns. Men utredarna vill inte gå in på detaljer, men kvinnan har bland annat utsatts för våld

– Just nu är mannen anhållen misstänkt för grov våldtäkt, men rubriceringen kan förändras för utredningens gång, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson vid polisen.


Texten uppdateras


Så ser lagen kring våldtäkt ut i Sverige

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.