En man stacks ned i centrala Örebro Foto: Läsarbild/Tony Gransund
En man stacks ned i centrala Örebro Foto: Läsarbild/Tony Gransund

Man allvarligt skadad – höggs flera gånger

Publicerad

En 37-årig man huggits flera gånger med ett stickföremål i centrala Örebro på lördagskvällen.

Han opererades under natten, och hålls nu nedsövd.

– Vi har ingen känd gärningsman men genomför inre spaning, säger Fredrik Bäcker, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Vid 23-tiden på lördagskvällen utsattes en 37-årig man för ett mordförsök vid Olof Palmes Torg i centrala Örebro. Han ska ha hittats livshotande skadad med flera huggsår på kroppen och fördes akut till sjukhus där han opereras.

– Vi har pratat med honom snabbt men det har inte lett till något, säger Fredrik Bäcker, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Mannen opererades under natten och är nu nedsövd, enligt polisen.

Ingen gripen

Ingen är ännu gripen eller misstänkt för dådet.

– Den yttre insatsen är helt avslutad. Just nu jobbar vi med inre spaning. En kartläggning, för att få fram en misstänkt, säger Fredrik Bäcker vid 6-tiden.

Brottsplatsen är avspärrad och kommer att förbli så under söndagsförmiddagen.

– Vi har tekniker som kommer dit på morgonen, när det blir dagsljus, säger Fredrik Bäcker.

"Ligger nära"

Knivdådet skedde bara några hundra meter ifrån platsen där Socialdemokraterna just nu håller en kommunkonferens.

– Även om platserna ligger någorlunda nära så finns det inget samband, såvitt vi kan se nu, säger Fredrik Bäcker.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag