Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mammans uppfinning till döva dottern: ”Fantastiskt”

Dagens största utrikesnyheter.

Fembarnsmamman Natalie Bell har fått tusentals förfrågningar på sociala medier. Anledningen? Ett bältesskydd som kan rädda liv vid en bilolycka.

– Det här är något som räddningstjänsten skulle se på en gång, säger Natalie Bell till Daily Mail.

Natalie Bell har fått tusentals förfrågningar på bältesskydden. Foto: Personalised by Nat/Facebook
Hon har bland annat gjort ett för personer med autism. Foto: Personalised by Nat/Facebook

Natalie Bell från Australien hade länge funderat på vad som skulle hända om hon och hennes dotter Shea var med om en bilolycka och hon inte kunde förmedla till läkarna att Shea inte kan genomgå en magnetröntgen då hon har cochleaimplantat, ett hörhjälpmedel som genom elektrisk stimulering av hörselnerven ger gravt hörselskadade och döva möjligheter att uppfatta ljud.

I stället för att fundera vidare startade hon företaget Personalised by Nat och bestämde sig för att göra ett bältesskydd till säkerhetsbälten som berättar för räddningspersonal om personen är i behov av särskild hjälp vid en olycka.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=472704296854667&id=263020181156414&__xts__[0]=68.ARBo-XIz4lMqaE08_RhuM0A8URkLA8430rMbIUOJNo1eFvVqw-NSjWp4sUTBzfP6TycJWDvyCc1uZf2frazMmG3tlpjQkTKXvYEHxcU1nwOS8eNXs41cx0btnQE92OlNcHUS8KI320AgbToNEj1Op8tn_jHHBviSendgPq78ujYxTtPaGykLKG3tROnDZBFLRbf9AJGqMOgKZIaxaI1Vzyc0wkXcO0_WJAh0-KhcJthvjoEVWGSiaqP9CMJW_Kr78QhMMhuHBZ2cy8oKbSB4uH83EM4xj3e5HdwzB2ildbIMgN2JwMLkvmF1778sosTx22PN7Jo-geoQ1SWg3-XsDPs&__tn__=-R

Till sin dotter gjorde hon då ett bältesskydd där det stod:

”Jag är döv. Jag har cochleaimplantat. Ingen magnetröntgen”.

Natalie gjorde även ett skydd för personer med autism:

”Jag har autism. Jag kan vägra hjälp.”

”De här är gjorda för speciella behov som räddningstjänsten behöver veta om du inte har förmåga att berätta det för dem.”, skriver Natalie på sitt företags Facebooksida.

”Det här är en fantastisk idé”

Sedan Natalie delade med sig av bilderna på de specialdesignade bältesskydden har inlägget delats närmare 760 000 gånger och hon har fått tusentals förfrågningar från personer som vill ha ett skydd.

– De här barnen kanske har ett medicinskt armband men de är ganska små. Så jag tänkte att det här är något som räddningstjänsten skulle se på en gång, säger Natalie Bell till Daily Mail.

Och flera som jobbar inom yrket håller med.

”Min man arbetar inom räddningstjänsten och sa att det här är en briljant idé. En väldigt värdefull grej som ger mycket information tydligt så att inblandad personal kan närma sig situationer med kunskap och aktsamhet”, skriver en person som har kommenterat på Natalies Facebooksida.

”Det här är en fantastisk idé! Som polis önskar jag att jag kunde dela ut dessa till alla som behöver dem”, har en annan.

Så blir midsommarvädret där du bor.