Gert Lindgren, 43, mördades i sitt hem. Foto: PRIVATGert Lindgren, 43, mördades i sitt hem. Foto: PRIVAT

Gert Lindgren, 43, mördades i sitt hem.

 Foto: PRIVAT
Bostaden i Ställdalen där Gert Lindgren hittades död. Foto: Micke Gustafsson/Foto-MikeBostaden i Ställdalen där Gert Lindgren hittades död. Foto: Micke Gustafsson/Foto-Mike

Bostaden i Ställdalen där Gert Lindgren hittades död.

 Foto: Micke Gustafsson/Foto-Mike
Samma dag som hon misstänks ha mördat mannen i Ställdalen gjorde hon flera nya inlägg och publicerade bilder.Samma dag som hon misstänks ha mördat mannen i Ställdalen gjorde hon flera nya inlägg och publicerade bilder.
Samma dag som hon misstänks ha mördat mannen i Ställdalen gjorde hon flera nya inlägg och publicerade bilder.
Polisen skickades till platsen, en lägenhet i den lilla orten Ställdalen i Ljusnarsbergs kommun norr om Örebro. Foto: Google mapsPolisen skickades till platsen, en lägenhet i den lilla orten Ställdalen i Ljusnarsbergs kommun norr om Örebro. Foto: Google maps
Polisen skickades till platsen, en lägenhet i den lilla orten Ställdalen i Ljusnarsbergs kommun norr om Örebro. Foto: Google maps

Mammans sorg efter mordet på Gert, 43

Publicerad

I lördags förmiddag talade hon i telefon med sin son Gert Lindgren, 43 – det blev deras sista samtal.

Bara några timmar senare misstänks trebarnspappan ha mördats av en 29-årig kvinna, hemma i sin egen bostad.

– Det värsta är att jag inte vet om han led eller om det gick fort, säger mamman Aleidy Dahlberg, 61.

Klockan 18.40 i lördags kväll kom larmsamtalet in till polis och räddningstjänst. Det var den 29-åriga kvinnan som ringt 112 – och berättat att hon hade dödat en annan person i en lägenhet i Ställdalen, sju kilometer norr om Kopparberg. Hon greps av polisen inne i bostaden och häktades under torsdagen, på sannolika skäl misstänkt för mord, den högre misstankegraden.

Under förhandlingen i Örebro tingsrätt hävdade kvinnan att hon agerat i nödvärn:

– Med hänsyn till förundersökningssekretessen så kan jag inte säga mer än att hon … anledningen till att hon förnekar brott och bestrider ansvar är dels nödvärn och dels bristande uppsåt, sa försvararen, advokat Torben Setterlund, i samband med häktningsförhandlingen i Örebro tingsrätt.

Poliser knackade på dörren

Bara några timmar före mordet på trebarnspappan Gert Lindgren, lade kvinnan upp intima bilder på sig själv på en känd blogg. Hon har även varit aktiv på sociala medier – och för en tid sedan lät hon dela en dikt: "Rosor är röda, världen är stor/Jag har en kniv och vet vart du bor!"

Samma dag som hon misstänks ha mördat mannen i Ställdalen gjorde hon flera nya inlägg och publicerade bilder.

Aleidy Dahlberg talade i telefon med sonen på förmiddagen den 11 mars. Då bad han om hjälp.

– Han ville ha skjuts in till Kopparberg. Vi pratade kanske i fem minuter, berättar hon.

Det blev deras sista samtal.

Sent samma kväll knackade det på dörren hemma hos Aleidy Dahlberg hemma i Kopparberg. Utanför stod det två poliser. De berättade att det var Gert som hittats död hemma i sin bostad tidigare under dagen. Mamman hade själv tidigare under kvällen observerat hur flera polisbilar och en ambulans passerat förbi hennes bostad.

När polisen kom på besök besannades hennes värsta mardröm.

– Jag bröt ihop. Sedan blev jag arg på de som hade varit där i hans lägenhet.

Bostaden i Ställdalen där Gert Lindgren hittades död.Foto: Micke Gustafsson/Foto-Mike

Mamman: "misstänker att han har blivit knivhuggen"

Enligt mamman var den 29-åriga kvinnan och Gert endast vänner. Han hade upplåtit en del av sin bostad åt henne under någon veckas tid före mordet eftersom hon inte hade någonstans att bo.

Vad tror du hände där i lägenheten?

– Jag misstänker att han har blivit knivhuggen. Jag har inte en aning om varför. Han slogs aldrig själv. Han var lite för snäll och blev utnyttjad.

Gert Lindgren var sjukpensionär. Hans största intressen var musik och sport. Själv spelade han fotboll i Örebro i ungdomen – fram till att han var 17 år.

Nu vill Aleidy Dahlberg att Expressen publicerar sonens namn och bild – för att hedra hans minne.

– Han gjorde inte en människa något ont, betonar hon.

Mamman känner väl till den mordmisstänkta kvinnan, som är skriven på en adress i norra Sverige:

– Jag trodde inte att hon skulle kunna göra något sådant här även om hon kunde flippa ut ibland. Hon ställde till mycket svartsjukedramer med andra killar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag