Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mamman torterade sin son Gabriel, 8, till döds

Nu döms Pearl Fernandez och Isauro Aguirre för mordet på sonen Gabriel. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Isauro Aguirre döms till döden för brotten mot pojken. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Åttaårige Gabriel Fernandez torterades till döds av sin mamma och hennes pojkvän – för att de ”trodde han var homosexuell”, rapporterar Daily Mail.

Nu döms paret till livstids fängelse respektive döden.

– Jag kan bara hoppas att ni vaknar om nätterna och tänker på skadorna som ni utsatte den här stackars unge mannen för, säger domaren i fallet.

Pearl Fernandez, 34, och Isauro Aguirre, 37, dömdes för brotten mot Pearls son Gabriel i torsdags. Fernandez ska tillbringa resten av sitt liv i fängelse och Isauro dömdes till döden.

Paret torterade och misshandlade Gabriel till döds och de värsta övergreppen mot pojken genomfördes av Isauro Aguirre. Motivet ska ha varit att de trodde att sonen var homosexuell, skriver Daily Mail.

Foto: Facebook / Gabriel's Justice

Under flera månader torterade de den åttaårige pojken i deras hem i Los Angeles, USA. De låste in honom i skåp, slog honom med baseballträn och sköt honom med luftvapen.

Ett av de värsta fall domaren sett

Gabriel fördes till sjukhus när han en torsdag i maj 2013 slutade andas. Han hade diabolokulor, en typ av ammunition för luftgevär, i sin lunga och i skrevet. 

Läkare konstaterade att han också hade skallfrakturer.

Foto: Facebook / Gabriel's Justice

Domaren George Lomeli beskriver fallet som ett av de värsta han sett.

– Under mina nästan 20 år i den här rättssalen är det här fallet utan tvekan det värsta och mest upprörande den här rätten någonsin har bevittnat, säger han.

– Det är värre än djuriskt, eftersom djur vet hur de ska ta hand om sina små.

”Önskar att jag hade fattat bättre beslut”

Aguirre och Fernandez tittade inte på varandra under rättegången. 

De lyssnade medan åklagare berättade hur de tvingade Gabriel att sova med ögonbindel i ett skåp och också tvingade honom äta avföring.

– Jag kan bara hoppas att ni vaknar om nätterna och tänker på skadorna som ni utsatte den här stackars unge mannen för, den här stackars åttaåringen, och att det plågar er, säger domaren George Lomeli.

Här inväntar Pearl Fernandez och Isauro Aguirre domarna. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

I sms-konversationer planerade paret hur de skulle dölja misshandeln mot pojken och diskuterade hur de skulle sätta honom i isbad för att gömma blåmärken.

– Varje dag önskar jag att jag hade fattat bättre beslut. Jag önskar att jag kunde ha räddat Gabriel, säger Pearl Fernandez i ett förberett uttalande.