Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mamman tappar fattningen – häftiga björnmötet fångat på film

Maria Andersson trodde inte sina ögon när hon kom körandes längs riksväg 83 söder om Järvsö.

En stor björn hade nyfiket stannat till – framför flera exalterade åskådare.

– Det var första gången jag såg en björn i det vilda, säger hon.

Det var på tisdagskvällen som Maria Andersson, 45, och hennes son Robin Lind från Arbrå i Bollnäs fick sig ett minst sagt oväntat möte.

Maria Andersson hade avslutat en lång arbetsdag med inventering på sitt arbete vid Synoptik i Ljusdal och precis hämtat upp sin 20-årige son som repat med sina vänner – när de noterade att en bil stannat till längs riksväg 83 vid Lörstrand, söder om Järvsö.

– Jag stannade till eftersom jag trodde att det hänt något, att föraren kanske kört på något längs vägen, berättar Maria Andersson.

Blev exhalterad över sitt första björnmöte

Åsynen av det hon i stället möttes av fick henne att brista ut "men lilla vän", i en härlig sekvens som fångades på den kamera som sonen varit snabb att plocka upp, vilket Hela Hälsingland var först att berätta om.

En nyfiken björn kom nämligen gåendes längs vägen – och det visade sig alltså att de inte varit de enda att stanna till för att föreviga ögonblicket den där varma vårkvällen.

Maria Andersson kunde inte tro sina ögon när hon stötte på en stor björn på vägen hem från jobbet. Foto: Privat.

– Det var första gången jag såg en björn i det vilda, så det var lite maffigt. Det är vackra djur, säger Maria Andersson.

Hon berättar flera björnar setts till i Hälsingland den senaste tiden, och att Los i Ljusdals kommun haft besök av ett 13-tal björnar som tagit sig in i byn – vilket tidigare också uppmärksammats i media.

"Den såg inte rädd ut alls"

Björnmötet var en häftig upplevelse, inte minst för Maria Andersson som berättar att Robin Lind gjorde sig rolig över sin mamma som inte lyckades hålla lugnet i behåll.

Till och med björnen tycktes vara lugnare än mamman.

– Den såg inte rädd ut alls. Han gick bara nyfiket och kikade på oss som stannat till. Den var så otroligt vacker och väldigt graciös för att vara ett sådant stort djur.

Maria Andersson valde att dela klippet på Facebook.

– Folk tycker att det är häftigt och att den är vacker. Jag låter ju som jag gör, men det får jag nog bjuda på, säger hon och skrattar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!