Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mamman försvarar pappan – efter tvillingarnas död

Juan Rodriguez är backad av sin hustru Marissa efter tvillingarnas död.Foto: Facebook

Tvillingarna hade precis fyllt ett år när de av misstag lämnades i en stekhet bil av sin pappa – och åtta timmar senare hittades de livlösa.

Pappan står åtalad för dråp, och en granne vill se ”den jäveln inlåst”, men i en hjärtskärande intervju förklarar mamman varför hon försvarar sin make, skriver The Sun.

Juan Rodriguez, 39, trodde att han hade lämnat av sina tvillingar Phoenix och Luna på förskolan. 

Men ettåringarna hade glömts kvar i bilen – och hittades livlösa åtta timmar senare efter att ha dött av värmeslag.

Pappan står nu åtalad för dråp och vållande till annans död och händelsen fick stor uppmärksamhet i USA och internationellt, bland annat i Expressen.

Tvillingarnas mamma Marissa Rodriguez har tidigare gått ut med att hon står bakom pappan.

– Trots att det gör mer ont än jag någonsin har kunnat föreställa mig så älskar jag min make. Han är en bra människa, och en jättebra pappa, och jag vet att han aldrig skulle skada våra barn medvetet, sa Marissa Rodriguez till tv-kanalen NBC tidigare i år.

Marissa Rodriguez.Foto: Facebook

Ringde henne på jobbet

I en ny intervju med Dr Phil förklarar Marissa Rodriguez varför hon stöttar sin make, samt berättade mer om dagen då det hände.

Under intervjun med Dr Phil, som sändes på torsdagen, berättar Marissa Rodriguez att hon var på jobbet när hennes make ringde henne och berättade vad som hade inträffat.

– Min man ringde mig, jag jobbade. Första samtalet kom vid fyra, då sa han ”okej, det är din tur att hämta barnen”, säger Marissa Rodriguez till Dr Phil och kämpar för att hålla tillbaka tårarna.

Marissa fortsatte sedan att jobba och satt i möte med en kund när Juan ringde henne igen. När hon inte svarade lämnade han ett röstmeddelande – något han vanligtvis inte gör.

– Han ringde igen sen. Jag svarade i telefonen och hörde hur han sa att de var borta, säger Marissa Rodriguez.

Marissa Rodriguez har med sig tvillingarnas skor, samma skor som de hade på sig när de dog, vart hon än går. Som ett minne och som ett redskap.

– Jag har pratat med familj och vänner och de säger att jag behöver skorna som små, små steg för att hjälpa mig själv att gå igenom allt detta, säger hon i intervjun med Dr. Phil.

Marissa Rodriguez i ”Dr. Phil”.Foto: ”Dr. Phil”

”Lås in den jäveln”

Enligt vittnen ska Juan Rodriguez ha skrikit ”hag har döda mina barn” då han hittade dem livlösa i bilen.

Han nekar till de brott han står åtalad för och menar att han är oskyldig. Familj och vänner menar att Juan Rodriguez är en hängiven pappa som redan har lidit tillräckligt.

– Herr Rodriguez är hjärtekrossad, säger hans advokat Joey Jackson till The Sun.

Hustrun, vänner, familj, bekanta och flera grannar har tagit Juan Rodriguez sida i ärendet, men det gäller inte alla.

En person i grannskapet har tidigare sagt till New York Post:

– Det är chockerande. Jag vet att det finns två änglar i himlen i kväll. Jag hoppas att de får en vacker begravning. Men pappan? Lås in den jäveln.

Juan Rodriguez med sina två tvillingar.

Därför blir bilen farlig

Det var en liten bit över 30 grader varmt i New York när tvillingarna dog och det är mer än tillräckligt för att bilen ska bli en dödsfälla. Det kan krävas blott 24 grader utomhus för att bilens temperatur ska stiga över 40 grader.

Vad händer då med oss människor när vi värms upp? Jo, vi reglerar kroppstemperatur genom att svettas. Normalt dunstar svetten bort och kyls ner när vi rör oss, men stillasittande i en bil går det inte.

– Det här leder till slut till uttorkning och sedan överhettning eller värmeslag. Det sätter till slut hela cirkulationssystemet ur spel, har Pia Malmquist, överläkare på Karolinska universitetssjukhuset, tidigare sagt till Expressen.

Barn och äldre har mindre marginaler och buffertsystem, vilket gör att de har sämre möjligheter att klara värmen.

Enligt New York Post dör årligen 38 barn i USA till följd av att ha lämnats i varma bilar. 2018 dog dock hela 52 barn av samma anledning.

Här berättar Marissa Rodriguez för Dr.Phil:

https://www.youtube.com/watch?v=6ZmJkB6nNn0