Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mamman födde barn – när hon låg i koma

Rekordåret var på 1800-talet.
Caitlin glömmer ibland bort att hon har ett barn.
Foto: Facebook / Facebook
Jonathon och Quinn besöker sjukhuset varje dag.
Foto: Facebook / Facebook
Caitlin Stubbs och Jonathon Welsh.
Foto: Facebook / Facebook

Caitlin Stubbs värld vändes upp och ner när hon bara veckor innan hon skulle till och föda barn fick en hjärnblödning och hamnade i koma.

Dotter Quinn föddes genom ett akutkejsarsnitt, men nu har Caitlin svårt att minnas sin egen dotter.

– Ibland frågar hon vems barn det är, säger fästmannen Jonathon Welsh till Nine News.

I november förra året blev Caitilin Stubbs, 25, från Australien, inlagd på sjukhus då hon fick en mindre hjärnblödning. Hon började då även förberedas för att gå igenom en strålbehandling.

Men då Caitlin plötsligt blev gravid togs beslutet att vänta med behandlingen.

I slutet av juli i år började dock Caitlin må väldigt dåligt och klagade på huvudvärk som gick ner i nacken. Den 23 juli började hon även kräkas och hennes fästman Jonathon Welsh ringde då ambulans.

Trodde hon skulle dö

Innan de ens hade kommit fram till sjukhuset hade Caitlin hamnat i koma och det stod då klart att hon hade drabbats av ännu en hjärnblödning.

Caitlin var då gravid i vecka 32 och läkarna trodde inte att hon skulle överleva natten så de genomförde ett akutkejsarsnitt för att rädda barnet.

– De sa att hon inte skulle överleva natten och allt var väldigt negativt men jag visste att hon skulle klara sig, säger Jonathon till Nine News.

Både Caitlin och parets dotter Quinn överlevde. Quinn fick spendera sina första tre veckor i livet på en intensivvårdsavdelning samtidigt som hennes mamma kämpade för att hålla sig vid liv.

”Frågar vems barn det är”

Caitlin är fortfarande kvar på sjukhuset och börjar sakta men säkert återfå sitt medvetande. Men hon har fortfarande en lång väg kvar innan hon är helt återhämtad.

Enligt Jonathon har hennes minne påverkats en hel del och hon minns inte att hon är förlovad och ibland glömmer hon även bort att hon har ett barn.

– Jag tar med mig bebisen till sjukhuset varje dag och ibland viskar hon till mig att hon vill hålla i Quinn och ibland frågar hon vems barn det är, säger Jonathon till Nine News.

En insamling har startats för att samla in pengar som ska hjälpa till att betala för Caitlins pågående behandling.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.