– Det är en smart lösning för stunden, säger hon. Foto: Privat– Det är en smart lösning för stunden, säger hon. Foto: Privat
– Det är en smart lösning för stunden, säger hon. Foto: Privat
Så här ser Elins skapelse ut. Foto: PrivatSå här ser Elins skapelse ut. Foto: Privat
Så här ser Elins skapelse ut. Foto: Privat

Mamman Elin, 33, hyllas för sitt smarta barnvagnsknep

Publicerad

Elin Wall, 33, kunde knappt leda barnvagnen genom den djupa snön.

Då kom idén – och barnvagnen "byggdes om", något som VK har skrivit om.

– Det passade så pass bra med vagnen vi har, säger hon.

Elin körde fast med barnvagnen flera gånger. Snön låg extra djup i Umeå under några dagar och det var nästintill omöjligt att ta sig fram.

Då fick hennes vän en briljant idé.

– Det funkade ganska bra, säger Elin.

Hennes ett och ett halvt-årige son Harald fick en snowracer, eller en "bob", som Elin kallar det, i julklapp. Varför inte kombinera den med barnvagnen?

– Det passade så pass bra med vagnen vi har. Underredet kilades fast mot ratten. Den satt väldigt bra.

Voilà!Foto: Privat

Med barnvagnen ovanpå snowracern gick det betydligt lättare att ta sig fram genom snön. Och väl framme vid pulkabacken kunde vagnen lyftas av och snowracern åka fram.

– Han gillar att åka bob jättemycket. Nu till helgen kanske vi ska åka igen, säger Elin.

"En smart lösning"

I vanliga fall brukar Elin Wall inte publicera särskilt mycket i sociala medier, men den här gången la hon ut en bild på skapelsen i en grupp på Facebook – och bemöttes av enorm respons.

– Jag trodde inte att det skulle bli så många som kommenterar, säger hon.

Responsen har varit övervägande positiv, men några andra föräldrar har varit skeptiska till den hemmagjorda barnvagnsracern.

– Sedan man fick barn har man lärt sig att föräldrar har många åsikter. Det var några kommentarer om risker och om storleken på hjulen. Men folk får ju ha åsikter.

Men du känner att vagnen är tillräckligt säker?

– Ja, Gud ja. Det är en smart lösning för stunden.

Harald själv verkar också nöjd med uppfinningen. Han sover i barnvagnen hela vägen till backen och njuter av snowracer-turerna när de är framme.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag