Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mamman dödade sin sjuka son – med vodka

Svårt funktionsnedsatta Isaac Robitille dog efter att hans mamma och styvpappa hällt vodka i hans matsond.

Mamman, Melissa Robitille, fälldes för sonens död, men har överklagat domen. 

Nu avslår domstolen hennes överklagan, skriver Wcax.

Foto: Facebook
Melissa Robitille, 43, dömdes till fängelse för att ha gett sin son alkoholförgiftning.Foto: Hardwick Police Department
Foto: Facebook

13-årige Isaac Robitille, från Vermont, USA, föddes blind, utan öron, med gomspalt och blev kraftigt försenad i utvecklingen när det kom till att gå och prata och behövde minst 80 timmars omhändertagande i veckan. 

Hällde vodka i tuben

Men en kväll tyckte hans mamma, 43-åriga Melissa Robitille, och hennes pojkvän Walter Richers att han behövde vara tystare och lugnare. 

Enligt åklagaren hällde de därför vodka i pojkens matningssond. 

Melissa ska ha sagt till Walter, som hon då var förlovad med, att en så liten mängd alkohol inte skulle skada pojken. 

Men när familjen vaknade dagen efter, den 22 augusti 2014, hittade Melissa sonen okontaktbar i sin säng – och larmade ambulans.  

13-årige Isaac led av svåra funktionsnedsättningar.Foto: Facebook

Alkohol i blodet

Pojken dog på sjukhuset. Den primära dödsorsaken bedömdes vara Isaacs hjärnskada, men alkoholförgiftning ansågs vara en bidragande orsak och polisen började utreda fallet som ett mord. 

Obduktionen visade att Isaac hade över 0,146 promille alkohol i blodet. 

Melissa och pojkvännen åtalades och 2017 dömdes Melissa till 12 år för vållande till annans död mot sitt nekande. Walter Ruchers erkände sig skyldig och dömdes till tre års fängelse efter en överrenskommelse där han bland annat lovat vittna mot sin dåvarande flickvän. 

Melissa Robitille, 43, dömdes till fängelse för att ha gett sin son alkoholförgiftning.Foto: Hardwick Police Department

Överklagar domen

Men Melissa har överklagat den fällande domen. Hon anser bland annat menar att det inte finns tillräckligt med bevis för att stödja teorin om att det var hon som gav den dödande alkoholöverdosen.

Men domstolen, The Vermont Supreme Court, håller inte med och i fredags avslog de hennes överklagan. I beslutet som kom på fredagen skriver domstolen: 

”Trots att Isaac Robitille's läkare inte förväntat sig att ett ounce [2,9 centiliter] alkohol skulle döda honom, vägde han 49 pounds [22 kilo] vid tillfället; han var så extremt känslig mot vätskeobalans på grund av sin diabetes insipidus och andra åkommor – att till och med en liten mängd alkohol kunde vara dödlig”  

Krävde hårdare straff

Under rättegången mot Melissa 2017 försökte försvaret måla upp henne som en kärleksfull engagerad mamma som gjorde ett misstag. Men hennes familj tyckte annorlunda. 

Under rättegången bad medlemmar av familjen domaren att ge Melissa ett hårt straff, och gav bilden av en kränkande och försummande mamma, skriver Daily Mail.