Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mamman dödade dotterns våldtäktsman – slipper straff

En av männen dog efter att kvinnan knivhögg de tre männen som misstänks. Foto: / Komarovskyy Mykola/Bilden är ett montage

Den sydafrikanska kvinnan som knivhögg tre män som misstänks ha gruppvåldtagit hennes dotter slipper åtal.

I samband med attacken dog en av de misstänkta våldtäktsmännen.

– Jag är glad att anklagelserna mot mig har lagts ner, säger hon till Times live.

Mamman erkände att hon knivhögg männen som misstänks ha våldtagit hennes dotter. En av dem avled och de två andra skadades.

Under måndagen lämnade den sydafrikanska kvinnan rättsalen utan att åtalas, skriver tidningen Times live.

Den 2 september ska den 56-åriga kvinnan fått ett samtal från en vän som berättade att dottern våldtogs. Kvinnan ska då ha åkt till ett hus i byn Qumbu i Sydafrika – där fick hon se tre män som då ska ha våldtagit dottern.

Hundratals samlades

Mamman greps efter händelsen och anklagades för mord och mordförsök men släpptes mot borgen. Det var åklagaren Fikile Seti som vädjade till Sydafrikas åklagarmyndighet att dra tillbaka anklagelserna mot kvinnan.

Den fullsatta rättssalen jublade över beslutet, skriver Times live. 

Hundratals människor samlades utanför tingsrätten och mamman är nu enligt tidningen överväldigad av stödet hon fått.

– Jag kände mig som en gammal babian som inte hade några vänner, men i dag visade ni mig att jag har människor bakom mig och att jag inte var ensam. Tack, säger hon till tidningen.

– Jag är glad att anklagelserna mot mig har lagts ner. Jag trodde att jag skulle hamna i fängelse, men Gud var på min sida.

"Behöver psykologisk hjälp"

När berättelsen om kvinnan, som kallas "Lejonmamman, " spreds slöt sydafrikaner upp bakom henne för att bistå med ekonomiskt och känslomässigt stöd.

https://twitter.com/MccowenSandy/status/917306360106311681?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fcitizen.co.za%2Fnews%2Fsouth-africa%2F1681997%2Fnpa-withdraws-charges-against-lion-mama-who-killed-rapist%2F

Natalie Kendrick från Kapstaden skapade en insamling som skulle betala hennes advokatkostnader. Totalt samlades omkring 80 000 kronor in.

– Hon och hennes dotter behöver psykologisk hjälp. Vi har fört över pengarna som betalades till oss till henne för hennes välmående, säger hennes advokat Buhle Tonise.

De två männen som kvinnan skadade efter den misstänka gruppvåldtäkten är häktade i väntan på åtal.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!