William Petzäll. Foto: Tommy Pedersen
William Petzäll. Foto: Tommy Pedersen

Mamman: Det är omöjligt att William gjort det

Publicerad
Uppdaterad
Wiliam Petzäll twittrade inte i morse. Varken om sina före detta partikamrater eller om hackade mejlkonton.
Det hävdar hans mamma Annika Petzäll, som talat med sin son på tisdagen.
- Det är helt omöjligt att det är William, för att han sitter på ett LVM. Det är som ett fängelse. Alltså tvångsvård. Han har absolut ingen tillgång till mobil eller internet, säger hon till Expressen.se.
Hur vet du att det inte är William?
 - Om jag ringer är det någon personal som svarar, sen måste det kollas att det är jag sen kopplar de honom till deras telefon som är i ett bås. De är ganska övervakade där. Det är helt omöjligt. Det är inte William.
- Jag har pratat med William väldigt kort i dag, men jag vet att det funkar så där. Det är så strikt. Det är väldigt kontrollerat. Det är ingen som har dator eller mobiltelefon eller så.
Vad sa William till dig?
- Han mår väldigt dåligt om man tar William som människa av kött och blod. Han mår dåligt för det han går igenom. Om det andra sa han: ”Det får man nästan skratta åt”. Han har det så pass tufft att han inte orkar ta in sådant också om vad som händer utanför.
Berättade du att twitterkontot kapats?
- Nej, jag visste ingenting. En väninna berättade. Han fick reda på det före mig via sin advokat.
Hur uttryckte han sig om kapningen?
- Han hade varit på någon kurs. Vi hann bara prata om hur han mår och hur det är att vara instängd. Det andra var sekundärt.
 Har han tillgång till internet?
- Nej, absolut inte. Han har inte tillgång till något sådant. Det är därför han mår så dåligt. Jag tänkte fråga om jag kan skicka en kortlek till honom så att han får lägga patiens eller någonting.
När kan han tidigast bli utsläppt?
- Ingen aning faktiskt. Själva LVM:et sträcker sig över sex månader. Då är han under socialtjänstens bevakning. Det är en ovisshet att inte veta hur det ser ut i framtiden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag