Deborah Rudibaugh, 68, har erkänt att hon skjutit sin son medan han sov. Ett infekterat familjebråk och en arvstvist om en mångmiljongård tros vara orsaken till mordet. Foto: PolisenDeborah Rudibaugh, 68, har erkänt att hon skjutit sin son medan han sov. Ett infekterat familjebråk och en arvstvist om en mångmiljongård tros vara orsaken till mordet. Foto: Polisen
Deborah Rudibaugh, 68, har erkänt att hon skjutit sin son medan han sov. Ett infekterat familjebråk och en arvstvist om en mångmiljongård tros vara orsaken till mordet. Foto: Polisen
Jacob Millison, 29, försvann 2015, i Colorado, USA. Nu har hans kropp hittats nedgrävd i en gödselhög. Hans 68-åriga mamma har erkänt att hon dödat sin son. Foto: FacebookJacob Millison, 29, försvann 2015, i Colorado, USA. Nu har hans kropp hittats nedgrävd i en gödselhög. Hans 68-åriga mamma har erkänt att hon dödat sin son. Foto: Facebook
Jacob Millison, 29, försvann 2015, i Colorado, USA. Nu har hans kropp hittats nedgrävd i en gödselhög. Hans 68-åriga mamma har erkänt att hon dödat sin son. Foto: Facebook
Stephanie Jackson, 33, är syster till offret. Hon misstänks tillsammans med sin make, för att ha hjälpt till vid mordet. Foto: PolisenStephanie Jackson, 33, är syster till offret. Hon misstänks tillsammans med sin make, för att ha hjälpt till vid mordet. Foto: Polisen
Stephanie Jackson, 33, är syster till offret. Hon misstänks tillsammans med sin make, för att ha hjälpt till vid mordet. Foto: Polisen
Offrets svåger David Jackson är också gripen, misstänkt för att ha hjälpt till vid mordet. Foto: PolisenOffrets svåger David Jackson är också gripen, misstänkt för att ha hjälpt till vid mordet. Foto: Polisen
Offrets svåger David Jackson är också gripen, misstänkt för att ha hjälpt till vid mordet. Foto: Polisen

Mamman: Därför dödade vi min son

Publicerad

En svårt cancersjuk 68-årig kvinna har erkänt att hon mördat och grävt ner sin 29-årige son i en gödselhög.

Mamman själv menar att mordet skett efter ett infekterat familjebråk där sonen ska ha varit våldsam mot henne.

Kvinnans dotter och svärson har också gripits efter mordet som nu skakar USA.

Det var i maj 2015 som Jacob Millison, 29, plötsligt försvann - men inte anmäldes som saknad av sin familj förrän flera månader senare.

Nu har kroppen återfunnits nedgrävd under en gödselhög på familjens gård i Colorado, USA.

Mannens mamma, svårt cancersjuka Deborah Rudibaugh, 68, har gripits och erkänt att hon sköt ihjäl sin son medan han sov.

 

LÄS MER:  Mordet på skogvaktaren fångades på film

 

Erkännandet kom efter flera förhör där kvinnan pressats om situationen i familjen och sina egna förehavanden vid tiden för sonens försvinnande.

Men polisen nöjde sig inte med erkännandet från Deborah Rudibaugh som efter sin svåra sjukdom bara väger 32 kilo. De trodde inte att det var möjligt för en så svag kvinna, som bara är 152 centimeter lång, att på egen hand släpa ut en fullvuxen kropp och begrava den. 

Misstankar fattades snart också mot hennes dotter - offrets syster - Stephanie Jackson, 33, och dennes make David, 34. De misstänks ha hjälpt till vid mordet, och har nu också gripits medan utredningen fortsätter.

Efter att kroppen hittats nedgrävd tog det lång tid innan identifieringen kunde ske, eftersom Jacob Millison aldrig i livet gått till tandläkaren. Just tandavtryck är annars ett säkert sätt att fastställa en kropps identitet.

Arvstvist om miljongård i Colorado 

Motivet tros vara en arvstvist om den knappt 300 hektar stora gården, som beräknas vara värd tiotals miljoner kronor.

En rivalitet har tidigare funnits mellan syskonen om gården och Deborah Rudibaugh har i förhören lämnat motstrida besked. Bland annat har hon hävdat att sonen varit våldsam mot henne, något som hans vänner inte anser vara troligt då de i stället beskrivit honom som en lugn person.

– Han hade inget våldsamt humör, säger vännen Max Matheny, 28, till Daily Mail. 

Att polisens misstankar också riktades mot dottern Stephanie Jackson kom efter att hon på sociala medier antytt att hon visste vad som hänt hennes bror.

 

LÄS MER: Dygnen i Dallas skakar USA 

 

"Har du någonsin vaknat upp och fått så positiva nyheter att du bara vill springa ut och skrika?", skrev hon några dagar efter mordet.

Vännen Max Matheny berättar att Jacob Millison förstod att något kunde hända honom.

– Han berättade för mig att om något skulle hända honom, så var det familjen som låg bakom. Det lät som ett skämt, men det fanns ett allvar bakom. Jag vet att han inte drog jämnt med sin familj, säger Max Matheny.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag