Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mamman: Därför dödade vi min son

Deborah Rudibaugh, 68, har erkänt att hon skjutit sin son medan han sov. Ett infekterat familjebråk och en arvstvist om en mångmiljongård tros vara orsaken till mordet. Foto: Polisen
Jacob Millison, 29, försvann 2015, i Colorado, USA. Nu har hans kropp hittats nedgrävd i en gödselhög. Hans 68-åriga mamma har erkänt att hon dödat sin son. Foto: Facebook
Stephanie Jackson, 33, är syster till offret. Hon misstänks tillsammans med sin make, för att ha hjälpt till vid mordet. Foto: Polisen
Offrets svåger David Jackson är också gripen, misstänkt för att ha hjälpt till vid mordet. Foto: Polisen

En svårt cancersjuk 68-årig kvinna har erkänt att hon mördat och grävt ner sin 29-årige son i en gödselhög.

Mamman själv menar att mordet skett efter ett infekterat familjebråk där sonen ska ha varit våldsam mot henne.

Kvinnans dotter och svärson har också gripits efter mordet som nu skakar USA.

Det var i maj 2015 som Jacob Millison, 29, plötsligt försvann - men inte anmäldes som saknad av sin familj förrän flera månader senare.

Nu har kroppen återfunnits nedgrävd under en gödselhög på familjens gård i Colorado, USA.

Mannens mamma, svårt cancersjuka Deborah Rudibaugh, 68, har gripits och erkänt att hon sköt ihjäl sin son medan han sov.

 

LÄS MER:  Mordet på skogvaktaren fångades på film

 

Erkännandet kom efter flera förhör där kvinnan pressats om situationen i familjen och sina egna förehavanden vid tiden för sonens försvinnande.

Men polisen nöjde sig inte med erkännandet från Deborah Rudibaugh som efter sin svåra sjukdom bara väger 32 kilo. De trodde inte att det var möjligt för en så svag kvinna, som bara är 152 centimeter lång, att på egen hand släpa ut en fullvuxen kropp och begrava den. 

Misstankar fattades snart också mot hennes dotter - offrets syster - Stephanie Jackson, 33, och dennes make David, 34. De misstänks ha hjälpt till vid mordet, och har nu också gripits medan utredningen fortsätter.

Efter att kroppen hittats nedgrävd tog det lång tid innan identifieringen kunde ske, eftersom Jacob Millison aldrig i livet gått till tandläkaren. Just tandavtryck är annars ett säkert sätt att fastställa en kropps identitet.

Arvstvist om miljongård i Colorado 

Motivet tros vara en arvstvist om den knappt 300 hektar stora gården, som beräknas vara värd tiotals miljoner kronor.

En rivalitet har tidigare funnits mellan syskonen om gården och Deborah Rudibaugh har i förhören lämnat motstrida besked. Bland annat har hon hävdat att sonen varit våldsam mot henne, något som hans vänner inte anser vara troligt då de i stället beskrivit honom som en lugn person.

– Han hade inget våldsamt humör, säger vännen Max Matheny, 28, till Daily Mail. 

Att polisens misstankar också riktades mot dottern Stephanie Jackson kom efter att hon på sociala medier antytt att hon visste vad som hänt hennes bror.

 

LÄS MER: Dygnen i Dallas skakar USA 

 

"Har du någonsin vaknat upp och fått så positiva nyheter att du bara vill springa ut och skrika?", skrev hon några dagar efter mordet.

Vännen Max Matheny berättar att Jacob Millison förstod att något kunde hända honom.

– Han berättade för mig att om något skulle hända honom, så var det familjen som låg bakom. Det lät som ett skämt, men det fanns ett allvar bakom. Jag vet att han inte drog jämnt med sin familj, säger Max Matheny.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!