Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mamman blev tillsagd att sluta amma på planet

Rachel Duffy ammade sin son men när en man i kabinpersonalen sa åt henne att sluta.Foto: RACHEL DUFFY / CATERS NEWS AGENCY
Sonen Nathan, 14, och Noah, 7 månader, innan flygresan hem till Machester. Foto: RACHEL DUFFY / CATERS NEWS AGENCY

Tvåbarnsmamman Rachel Duffy, 40, ammade sitt barn för att lugna honom inför flygningen. 

Men plötsligt blev hon stoppad av en flygvärd – som sa åt henne att sluta, skriver Indepedent

– Det har gjort mig väldigt orolig och nervös inför att flyga igen. Och gör jag det blir det inte med Ryanair, säger Rachel. 

Rachel Duffy, 38, från South Yorkshire i Storbritannien hade varit på semester i tio dagar i Portugal tillsammans med sina två söner. 

Men flygresan hem blev inte som hon tänkt sig. 

Avbröt amningen

När familjen satt på planet började Rachel amma sin yngste son som är sju månader, eftersom hon läst att det kan vara ett sätt att slippa lock för öronen under start. 

Men innan de skulle påbörja starten kom en från kabinpersonalen kom fram och beordrade henne att sluta, enligt Rachel. 

– Stewarden kom fram och sa till mig att jag inte fick amma min son, vilket var chockerande eftersom det inte hade varit några problem tio dagar tidigare, säger hon och fortsätter:

– Stewarden stod och såg på medan jag kämpade för att sätta min bebis upp – som började gråta – och han fortsatte att stå där till jag har klätt mig men helt igen. 

Sonen Nathan, 14, och Noah, 7 månader, innan flygresan hem till Machester. Foto: RACHEL DUFFY / CATERS NEWS AGENCY

”Väldigt arg”

När de hade kommit upp i luften fortsatte Rachel amma igen, men blev återigen tillsagd att sluta inför landning, säger hon.

Händelsen, som ägde rum den 15 maj i år, har gjort henne väldigt upprörd och Rachel säger att hon kände sig arg och generad under händelsen. 

– Det har gjort mig väldigt arg och andra jag pratat med är bestörta av Ryanair. Det gjorde min flygtur väldigt svår och obekväm, säger hon enligt Independent.

Rachel är upprörd över händelsen på planet. Foto: RACHEL DUFFY / CATERS NEWS AGENCY

Flygbolagets svar

Enligt Rachel hade hon spänt fast sonen i den anordnad för spädbarn som finns på planet.

– När jag flög till Portugal från Manchester på ett Ryanair-flyg tilläts jag amma under start och landning. Ingen sa någonting ens när de kollade säkerhetsbälten, säger hon. 

En talesperson för Ryanair kommenterade händelsen till Independent: ”Ammande mammor är väldigt välkomna ombord på våra flyg”.