Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mamman betalar för instagramparets livsstil

Dagens största utrikesnyheter.
Catalin Onc och Elena Engelhart har dryga 34 000 följare på sitt gemensamma Instagramkonto. Foto: Instagram
Catalin Oncs mamma har två jobb för att kunna finansiera parets resor. Foto: Instagram

Instagramparet Catalin Onc och Elena Engelhart lever ett liv i lyx och har rest världen över.

Men efter att paret berättat att Oncs mamma betalar för parets resor rasar nu deras följare och uppmanar dem till att skaffa egna jobb – något som Onc och Engelhart menar att de inte kommer att göra.

– Att skaffa ett jobb är inget alternativ, skriver paret på Instagram skriver Daily Mail.

Paret från Tyskland har bland annat besökt Indonesien, Italien, Frankrike, Nya Zeeland och Australien.

Men då Catalin Onc och Elena Engelhart inte tjänar tillräckligt mycket pengar på sitt Instagramkonto eller har några andra jobb är det Oncs mamma som genom sina två olika jobb betalar för parets resor – något som har fått deras följare att ilskna.

https://www.instagram.com/p/BqKecO-lM7A/

Skulle vara skadligt

I kommentarsfältet på parets Instagramkonto skriver flera följare upprörda meddelanden och uppmanar paret till att skaffa egna jobb så att de kan betala för sina resor själva.

”Din mamma jobbar på två jobb för att betala för er resa, du tror inte att det påverkar hennes mentala hälsa? Det är synd att detta inte är ett skämt, din självgodhet är löjlig”, skriver en följare.

https://www.instagram.com/p/BykVUEXFyGe/

Enligt paret själva skulle ett vanligt jobb utöver arbetet som influenser vara skadligt och menar att det inte heller finns särskilt många jobb som de är kvalificerade för.

– Vissa säger att vi ska skaffa ett jobb som alla andra och sluta be om pengar. Men när du har den påverkan vi har på andras liv är det inget alternativ att skaffa ett jobb, skriver paret på Instagram skriver Daily Mail.

Paret menar även att de skulle kunna skaffa snabba pengar genom modelljobb men att de ”inte vill marknadsföra konsumism”.

Ber följare om pengar

Catalin Onc och Elena Engelhart nästa resa väntas bli en cykelresa från hemlandet Tyskland ner till Afrika. I stället för att Oncs mamma ska betala resan denna gång har paret startat en insamling där de bett sina följare skänka pengar för att nå målet på cirka 120 000 svenska kronor.

Pengarna som paret hoppas på att samla in genom insamlingen ska bland annat gå till cyklar och annan utrustning, mat, boende, internet och SIM-kort till mobiltelefoner så att de kan uppdatera sociala medier under resans gång samt försäkringar.

På insamlingens sida skriver paret även att resan är tänkt för att uppmärksamma mental ohälsa och global uppvärmning. Något som återigen har fått följare att rasa.

”Jag gillar er båda och har följt er ett tag nu, men jag förstår verkligen inte hur det här ska hjälpa personer som har problem med mental ohälsa likt mig?”, skriver en följare.

”Det här verkar bara ett äventyr och en rolig resa för er och det har ingen signifikant mening att hjälpa någon annan överhuvudtaget”, skriver en annan.

Efter de starka reaktionerna har paret nu meddelat på sin Instagram att de ska ta en paus från sociala medier ett tag framöver.