Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mamma tröttnade på sin adoptivson - skickade iväg honom

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Sjuårige Artem Saveliev adopterades - men när nya mamman tröttnade på den lilla pojken så satte hon lille Artem själv på ett plan till Moskva. Torry-Anne Hansen, 26, uppgav att hon "inte ville ha honom längre."

Den sjuårige pojken adopterades av en familj i USA. 

Men hans nya mamma tröttnade på honom - och satte honom ensam på ett flygplan till Moskva, skriver Daily Mail. 

Med sig fick han en lapp där mamman hade skrivit:  

Det här barnet är mentalt instabilt. Jag vill inte ha honom längre.

Historien om det ratade adoptivbarnet från Vladivostok har rivit upp starka känslor i Ryssland. Lille föräldralöse Artem Saveliev trodde att hans lycka var gjord när beskedet förra året kom till det barnhem där han bodde - han hade fått en ny familj i Tennessee i USA.

 Men lyckan varade inte länge. I går sedan skickades han ensam tillbaka på ett flyg till Ryssland av sin adoptivmor, sjuksköterskan Torry-Ann Hansen, 26, som uppgav att hon ”inte ville ha honom längre”.

”Till den det berör”

 Den sjuårige pojken lurades upp på flygplanet av sin nya mor och mormor, med löften om att han bara skulle på en liten utflykt till Moskva. I ryggsäcken hade han lite godis, några kakor och färgpennor.

 Men Torry-Ann Hansen skickade även med ett litet meddelande med rubriken: ”Till den det berör”. I det kortfattade meddelandet redogjorde hon varför hon inte längre ville vara mamma åt lille Artem. I brevet skriver hon att Artem är mentalt störd, våldsam och att han utgör ett hot mot hennes familj. Hon skriver vidare att man lurat henne att ta emot Artem genom att säga att han var normal och att hon nu vill annullera adoptionen. 

Börjar gråta

Artem Saveliev fick med sig ett brev från mamman. "Det här barnet är mentalt instabilt. Jag vill inte ha honom längre", skrev hon.Ryska myndigheter säger, enligt den brittiska tidningen Daily Mail, att de aldrig har bevittnat sådan grymhet mot ett barn efter att ha lovat honom ett nytt liv. 

 Ansvariga vid de ryska adoptions- myndigheterna rasar nu mot Torry-Ann Hansens beskrivning av den lille pojken. Visserligen är det en envis pojke, men den enda medicinska åkomman han har är att han har låga fotvalv.

 Artem själv förstår inget av det som hänt. Han berättar lugnt om dem han betraktade som sin nya familj, men när han börjar prata om sin nya mamma, brister det för honom och tårarna kommer. 

"Behandlad som ett paket"

 Nu höjs röster i Ryssland för att rättsliga åtgärder ska vidtas mot Torry-Ann Hansen för hennes behandling av sin adoptivson. ”Om inte det här är barnmisshandel så vad skulle då vara det”. Men fallet har även kommit upp på regeringsnivå. Rysslands utrikesminister Sergei Lavrov, säger att han är indignerad över det sätt som pojken behandlats som ett ”paket”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.