Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mamma räddade barnen genom att dricka sin urin

Senaste nyheterna med Expressen TV
Mariely Chacón med sina två barn.
Foto: Facebook

Mariely Chacón, 40, räddade livet på sina barn efter skeppsbrottet.

Hon gjorde detta genom att dricka sin egen urin för att kunna hålla dottern och sonen vid liv genom att amma dem.

Mariely dog några få timmar innan de hittades av sökpatrullerna, skriver Newsweek.

Mariely Chacón var i början av månaden ute med familjen på en båtfärd från Higuerote, en stad i Venezuela, till ön Tortuga i Karibien när katastrofen var ett faktum. Båten sjönk när skrovet bröts sönder av en kraftig våg och de nio personerna ombord tvingades ta sin tillflykt till små livbåtar. 

Där tvingades Mariely Chacón, hennes två barn och familjens barnflicka tillbringa fyra dagar i stekande sol utan förnödenheter ute på havet.

Mariely Chacón fattade det desperata beslutet att dricka sin egen urin för att kunna hålla sin sexåriga son Jose David och tvååriga dotter Maria Beatriz Camblor Chacon vid liv genom att amma dem.

Familjen hittades bara några timmar efter det att Mariely Chacón dog.
Foto: Venezuela’s National Maritime

Barnens pappa saknas fortfarande

När de hittades av sökpatruller fyra dagar senare höll barnen om sin mamma. Mariely Chacón hade dött omkring tre eller fyra timmar tidigare av organsvikt efter att inte ha druckit något på flera dagar.

Barnen och barnflickan vårdas på ett sjukhus i Caracas. 

De övriga fem båtpassagerarna, inklusive Mariely Chacóns make Remis Clambor, saknas fortfarande. Myndigheterna säger att möjligheterna att hitta dem vid liv bedöms som mycket små.

– Båtfärden var bara tänkt som en familjeutflykt för att roa barnen, säger Mariely Chacóns pappa Humberto Chacón enligt La República.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.