Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mamma misstänks
ha mördat sin dotter

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Det misstänkta mordet har ägt rum i närheten av Motala i Östergötland.
Foto: Google maps

Mamman i 30-årsåldern misstänks ha dödat sin dotter.

Kvinnan är själv skadad och befinner sig på sjukhus.

Hon är på sannolika skäl misstänkt för mord, enligt polisen.

Det var vid 19.30-tiden på söndagskvällen som en anhörig larmade SOS efter att ha hittat två livlösa kroppar, en kvinna och en liten flicka.

– Anhöriga hörde av sig efter att de hittat två kroppar, säger Erik Thulin, pressinformatör vid polisen i Östergötland.

När polisen kom till huset norr om Motala i Östergötland hittade de den lilla flickan, född 2009, avliden. I huset låg även mamman, som är i 30-årsåldern, svårt skadad. Vilken typ av skador det rör sig om vill inte polisen berätta.

– När ambulanspersonalen kom till platsen vaknade hon upp, men för tillfället är hon ohörbar, säger Erik Thulin.

Polisen i Östergötland skickade flera patruller till platsen samt en särskild utredningsledare. Platsen spärrades av, en teknisk undersökning har gjorts, ett flertal förhör har hållits och en rättsläkare har varit på platsen.

Förhördes av polisen

Den skadade mamman förhördes kort av polisen under söndagen. Hon är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord, men vårdas för närvarande på Universitetssjukhuset i Linköping för sina skador. Polisen är i övrigt mycket förtegen och vill inte svara på varför man misstänker mord och hur barnet har dött.

– Vi har våra idéer men obduktionen kommer vi att få i morgon, säger åklagare Britt-Louise Viklund.

Enligt Aftonbladet ska den misstänkta kvinnan ha gett dottern en dos lugnande medel samt satt ett fentanylplåster - som används som smärtlindring för personer med mycket svår smärta - på henne.

Vad händer nu i utredningen? 

– Förhoppningsvis kommer polisen kunna hålla förhör med kvinnan i morgon och ytterligare förhör med andra personer, teknisk utredning, husrannsakan och fortsatt teknisk utredning på platsen, säger åklagaren.

Kvinnans advokat Lena Orrenius Edwall säger till Expressen.se att hon ännu inte har pratat med sin klient.

– Jag ska försöka få kontakt med henne så forts om möjligt, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.