Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mamma misstänks för att ha förgiftat sin son

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Skärmdump från bloggen "Garnet's journey"

Lacey Spears bloggade ofta om sin 5-åriga son Garnett, som ofta var sjuk.

I januari dog han.

Nu undersöker polisen om hon förgiftade honom med salt för att få uppmärksamhet, skriver The Huffington Post.

Lacey Spears, 26, från New York bloggade ofta sin son Garnetts "modiga" sjukdomskamp. Nu undersöker polisen om hon förgiftade honom för att få uppmärksamhet.

Lacey Speras är ännu inte åtalad för något brott men polisen jobbar aktivt med att undersöka förgiftningen. Detta efter att polisen hittat misstänkt höga halter av natrium i hans blodsystem innan han dog i januari. Hans död rubricras som mord, skriver CBSNews.

Skrev allt i sin blogg

Garnett hade under hela sitt liv åkt fram och tillbaka mellan sjukhus på grund av olika sjukdomar. Lacey dokumenterade sjukdomarna i sin blogg "Garnetts resa". Polisen hoppas nu kunna bevisa att Spears matade Garnett med livshotande mängder salt och bloggade sedan om hans sviktande hälsa.

När Garnett låg inlagd på sjukhus, strax innan han dog, ska Lacey Spears ha ringt en vän och bett henne göra sig av med en av väskorna som hon använde för att sondmata Garnett med, genom en tub som gick in till magen. Polisen hittade därefter väskan och fann stora mängder natrium i den, enligt CBSNews.

Lacey Spears kan lida av Münchhausen by proxy, som är en psykisk störning där föräldrar gör barn sjuka för att få sympati.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.