Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mamma löste gåtan om dotterns död – med hemlig GPS

Det var tack vare mammans GPS som polis kunde fastställa Calvonzo Burnett som gärningsman.
Foto: Minneapolis polis

Plötsligt försvann Wendy Paulsens dotter. 

Men tack vare en GPS gömd i dotterns bil kunde polis spåra hennes rörelser till gärningsmannen, skriver New York Post.

Wendy Poulsen började oroa sig när hennes dotter, Dani, hoppade av skolan, började använda droger och umgås i fel kretsar. Hon bestämde sig då för att spåra hennes rörelsemönster med hjälp av en GPS. 

Wendy hade redan förlorat sin yngre bror, Scott Poulsen, som plötsligt försvann vid 25 års ålder. Det tog mer än två år att hitta kvarlevor av hans kropp och i dag ligger fallet på is. 

Trots att Wendy gjorde sitt bästa för att hålla sin dotter på rätt köl, dog hon av en överdos av fentanyl i september 2019 – strax innan hon skulle fylla 19 år. 

– Hon var mitt allt. Ibland vet jag inte hur jag kan fortsätta leva, säger hon till New York Post.

Gömde GPS i dotterns bil

När Dani åkte fast för rattfylleri 2017 blev hennes mamma orolig för att något annat hemskt skulle hända henne. Hon försökte använda sig av olika mobilappar för att spåra henne. Men Dani avinstallerade dem bara. 

Det var då hon gömde en GPS som spårar plats och körhastighet under mattan i bilens bagageutrymme. 

Tre månader senare, när Wendy var bortrest över helgen, slutade Dani att svara i telefonen. En släkting erbjöd sig kolla vad GPS:en visade. 

Kort därefter fick Wendy höra att dotterns kropp hittats i passagerarsätet på hennes bil. 

Ledde polis till gärningsman

Polis i Minneapolis använde sig av GPS:en för att ta reda på var Dani hade varit sina sista timmar i livet. 

De fann att den senaste adressen hon besökte tillhörde 30-åriga Calvonzo Burnett, tidigare dömd för att ha misshandlat sin gravida fru.

Tack vare Wendys hemliga GPS kunde polis fastställa att det var Burnett som försett hennes dotter Dani med drogen. 

Burnett dömdes till vållande till annans död. I rättssalen bad Burnett Wendy om förlåtelse för att ha orsakat hennes dotters död.

– Det var det mest helande i hela processen. Dani gjorde ett val och han gjorde inte detta ensam, men att han tar ansvar för hennes död har gjort skillnad för mig, säger Wendy till The New York Post.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.