Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mamma hoppade från Slussen med sitt barn

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Slussen i Stockholm.
Foto: Veronika Ljung-Nielsen

Med barnvagnen och med sin tre månader gamla son ställde sig den 33-åriga mamman vid bron - och hoppade med sonen i famnen.

Båda vårdas nu på sjukhus och är allvarligt skadade.

– Brottsrubriceringen är mordförsök, säger Kjell Lindgren, presstalesman på Stockholmspolisen.

Det var vid 08.30-tiden under förra lördagen som kvinnan inte såg någon annan utväg än att hoppa från en bro vid Slussen i Stockholm.

– All tyder på att hon har hoppat ungefär 10 meter ner, där hon anträffades, säger Kjell Lindgren.

Många personer som var ute under lördagsmorgonen blev vittnen till den fruktansvärda synen.

– Flera vittnen såg händelsen, vi har en bild av hur det har gått till. Men vi har inte kunnat hålla något förhör med henne. Om åklagaren tycker att det är lämpligt gör vi det. Men det har inte har varit möjligt hittills, hon är inte i det skicket att man kan hålla förhör, säger Kjell Lindgren.

Både mamman och sonen klarade sig men ligger nu på sjukhus och har allvarliga skador.

Polisen rubricerar ärendet som mordförsök.

– Det finns en anmälan upprättad på mordförsök som läget är just nu, sedan vet vi inte utgången. Inget tyder på att fler personer har varit inblandade, säger Kjell Lindgren.

Vård viktigast

– Som jag ser det är det en familjetragedi när man gör så här, det är bara elände. Vi hoppas att vi får möjlighet att prata med mamman. Att båda överlever är det viktigaste. Prioriteten är inte att få henne anhållen eller gripen utan att få bägge två under vård, säger Kjell Lindgren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.