Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mamma Camilla orolig för sönerna efter höstens rånvåg

”Det är otroligt obehagligt eftersom Enskede alltid varit ett så tryggt och lugnt område”, säger Camilla som bor i Enskede och har två söner, 11 och 15 år gamlaFoto: ALEX LJUNGDAHL

Under hösten har en rånvåg mot unga dragit in över Enskede och andra delar av Stockholm. 

Nu är flera föräldrar oroliga för sina barn. 

– Mina söner får inte åka själva efter arbetstid längre. Vi skjutsar och hämtar alltid, säger Camilla Ödmark från Enskede. 

Flera fall av personrån i Enskede har under hösten rapporterats till polisen. Rånarna ska ha gått på ensamma offer och med knivar och hot tvingat i från dem både jackor och mobiltelefoner. 

– Det är otroligt obehagligt eftersom Enskede alltid varit ett så tryggt och lugnt område, säger Camilla som bor i Enskede och har två söner, 11 och 15 år gamla. 

Tidigare i veckan har polisen gått ut med en varning till alla föräldrar och bett dem att möta sina barn då de till exempel är på väg hem från fotbollsträningen sent på kvällen. 

– Jag har pratat med föräldrarna till mina barns kompisar och vi har uppmanat våra barn att aldrig gå ensamma då de ska någonstans. 

Har fått byta ut jackorna 

Camilla har vidtagit flera åtgärder för att skydda sina söner. Förutom att köra barnen till och från alla fritidsaktiviteter har hon även haft flera samtal hemma med sönerna. 

– Jag har fått säga åt min äldsta son att inte använda märkesjackan han tjatat sig till. Nu blir det H&M-jackor en tid framöver, säger hon. 

Nio personer gripna 

Polisen har gått ut med att man har gripit nio personer i samband med en jätteinsats som polisregion Syd gjort efter det ökade antalet personrån mot minderåriga. 

– Det här är en stor insats. Vårt mål nu är att utreda brotten och få de gripna att sitta så de inte kan begå fler brott. Sen är det åklagare och domstol som tar över när vårt jobb är klart, säger Andreas Lindberg vid polisregion Syd. 

För mamma Camilla gripandet en lättnad. 

– Det känns väldigt skönt och jag hoppas precis som alla andra föräldrar här i Enskede att vi ska få ett lugnt område för våra barn igen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.