Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mamma avslöjade 17-årige sonens mordplaner

Mamma Nicole berättar om beslutet.Foto: CBS

Tv-kanalen CBS rapporterar att elever och lärare vid en skola i USA kan ha räddats undan en planerad skolmassaker.

Det efter att mamman till en 17-årig pojke avslöjat sonens detaljerade mordplaner.

Den 20 april varje år är det årsdagen sedan Columbinemassakern i Littleton i den amerikanska delstaten Colorado.

Det var den 20 april 1999 som Eric Harris och Dylan Klebold, två sistaårselever på Columbine High School, genomförde en skolmassaker och mördade 12 elever och en lärare, samt skadade ytterligare 21 elever.

Nu uppger polisen i College Place i delstaten Washington att de kan ha stoppat en skolmassaker planerad till årsdagen för attentatet på Columbine, rapporterar tv-kanalen CBS.

Det efter att en ej namngiven 17-årig pojke blivit påkommen av sin mamma, Nicole, som i sin tur anmälde sonen till polisen, enligt tv-kanalen.

– Jag känner många personer som går på College Place High School. Deras liv hade förändrats för all framtid, säger Nicole till CBS.

– Det är förödande. Jag vet att jag gjorde allt jag kan göra och att jag gjorde rätt val, säger mamman vidare om att ange sin egen son till polisen.

College Place High School.Foto: CBS

Mamman hyllas av polisen

Nicole berättar att hon av en slump läste hemliga textböcker skrivna av sonen.

I textböckerna skrev 17-åringen detaljerat om att attackera sin skola på ett specifikt datum – den 20 april 2020, på årsdagen för Columbinemassakern.

Tv-kanalen CBS rapporterar att sonen planerade att detonera rörbomber, använda flera olika skjutvapen för att ”skjuta alla inom synhåll” samt ”avrätta överlevande”.

På frågan hur det kändes att ange sin son svarar Nicole:

– Som att jag har gjort något fel.

Däremot hyllas hon av polisen.

– Hon är väldigt modig. Det är uppenbarligen väldigt känslosamt för henne. Hon älskar sin son, säger Troy Tomaras, polischef i College Place, till CBS.

Mammans bild på 17-åringen som barn.Foto: Privat

”Inget enkelt beslut”

Enligt sonen själv ska anteckningarna ha varit påhittade, som del av ”kreativt skrivande” av en berättelse. En förklaring som polisen däremot inte köper.

– Alltså, han planerade att attackera och döda människor. Det är bortom kreativt skrivande. Det är bortom normalt, säger polischefen Troy Tomaras till CBS.

Nu hoppas mamma Nicole att sonen får vård.

– Jag är orolig för hans mentala hälsa och han behöver hjälp. Det krävs en hel del för att göra vad jag gjorde, säger Nicole till CBS, och understryker att hon älskar sin son över allt annat.

– Det var inget enkelt beslut, avslutar hon.

https://www.youtube.com/watch?v=m3Kq4oR1kWQ