Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mamma Anette: Min son Loke, 8, blev utsatt för grov stöld

Brottsstatistik 2019 från Brottsförebyggande rådet.
8-årige Loke lekte med sin kompis när de blev bestulna på sina mobiltelefoner av två äldre, främmande personer. ”Helt absurt”, säger mamma Anette Rossgård.Foto: Privat

Det var första gången 8-årige Loke fått gå i väg själv hemifrån, för att spela Pokémon Go tillsammans med sin kompis.

Under tiden höll mamma Anette koll på mobilen via tjänsten ”Hitta min Iphone” – när kopplingen plötsligt avbröts.

Loke och hans kompis hade blivit bestulna av två äldre, maskerade killar, enligt misstankarna.

– Det här kommer ju att påverka honom. Kommer han vilja fortsätta cykla till skolan? undrar hans mamma.

8-årige Loke älskar att spela mobilspelet Pokémon Go, och tillsammans med sin jämnårige kompis fick han på fredagseftermiddagen för första gången ge sig ut på egen hand för att jaga Pokémon.

Loke fick låna sin mammas mobil, och via tjänsten ”Hitta min Iphone” följde mamma Anette Rossgård sonens rörelser kring Myrsjöskolan och Boo rackethall i Nacka – tills kopplingen plötsligt bröts vid 16.40-tiden.

Då var fortfarande elever kvar på skolan, och det är ett område där det ofta rör sig mycket människor. Hemma försökte familjen få kontakt med Loke utan svar, och Anette cyklade upp till skolan där hon mötte sonen och hans kompis i tårar.

De hade blivit bestulna sina mobiltelefoner av två främmande, äldre ”killar”.

”Stark liten kille”

– De hade först kommit fram till min son och slagit handen i hans cykel och sagt att den tända lampan på cykeln störde dem. När lyset var släckt hade de gått i väg och stått och pratat ihop sig, och sen kommit tillbaka och slitit mobilerna ur händerna på dem, säger Anette Rossgård.

Enligt de båda pojkarna hade de två gärningspersonerna halsdukar uppdragna för ansiktena, så det var svårt att lämna ett detaljerat signalement.

Anette Rossgård beskriver Loke som en ”stark liten kille”, men händelsen har påverkat honom.

– ”Jag kommer aldrig åka hit igen” har han sagt. De cyklar ju den vägen till skolan varje dag, kommer han våga fortsätta göra det? Det är inte okej att våra barn inte känner sig säkra, det är helt absurt, säger hon.

Mamman: ”Det är fruktansvärt”

Polisens presstalesperson Anna Westberg bekräftar att polisen upprättat en anmälan om grov stöld strax efter 16.30-tiden på fredagen.

Annette Rossgård oroar sig nu för att ens låta Loke och hans syskon gå hem själva från bussen, när något sådant här kunde inträffa mitt på ljusa dagen, vid en öppen skola.

– Jag tycker det är fruktansvärt, först blev man lite chockad, det är ju ett övergrepp. Det enda man får vara glad för är att det inte var värre, man får tacka gudarna att det inte var någon kniv eller nånting sånt inblandat.

 

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger..

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.