Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Malmströms besked: ”Dags att dra en gräns”

Foto: THIERRY MONASSE / DPA/PICTURE-ALLIANCE/IBL DPA
Foto: KRISTOFER SANDBERG
Foto: BJÖRN LINDSTEN

EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström (L) lämnar politiken när uppdraget i Europa är över, säger hon till Svenska Dagbladet.  

Hon kommer därmed inte att utmana Jan Björklund om partiledarposten. 

– Jag är väldigt tacksam för allt jag fått chansen att göra, men nu är det dags att göra något annat och dra en gräns, säger hon till tidningen. 

Sedan 2010 är Cecilia Malmström Sveriges EU-kommissionär. Men efter valet till Europaparlamentet i maj lämnar hon politiken. 

– Jag är färdig med politiken. Jag har ingen aning om vad jag ska göra i stället, jag har en del papper som jag kan behöva sortera och så finns det en man och två barn som ska vara med och bestämma, säger hon till Svenska Dagbladet.   

Att försöka ta över efter Jan Björklund som partiledare för Liberalerna är därmed inte aktuellt.

– Det är ett oerhört tufft tempo i politiken. Jag är väldigt tacksam för allt jag fått chansen att göra, men nu är det dags att göra något annat och dra en gräns. Fast jag kommer förstås att jobba och satsa allt in till den sista minuten. Sen ska jag ta ett glas champagne, säger hon till tidningen. 

Fokuserar på EU-valet 

Den långdragna svenska regeringsbildningen – där Liberalerna är en av nyckelspelarna – vill hon inte alls kommentera.  

Fokus nu är på valet till Europaparlamentet i maj. Cecilia Malmström, EU:s handelskommissionär, är orolig att missnöjet som synts på gatorna i bland annat Paris och Bryssel den senaste tiden ska märkas i röstbåset.

– Om det blir ett starkt frihandelskritiskt EU-parlament kommer det att bli problematiskt, säger hon i intervjun med Svenska Dagbladet. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!