Foto: Tomas Leprince
 Foto: Tomas Leprince

Malmö-pensionärer åkte i raggarbilar över Öresundsbron

Publicerad
Uppdaterad
MALMÖ. Raggare, vrålåk och - pensionärer.
Den fartfyllda kombinationen cruisade i går över till Köpenhamn där de fick ett kungligt mottagande.
- Det har varit helt fantastiskt. Trevliga pojkar och trevliga bilar, säger Ingegerd Stridh som är "mellan 80 år och döden", enligt henne själv.
För andra året i rad ordnade eldsjälen Marianne Pennsäter en cruising för seniorer. Den här gången åkte gänget från äldreboendet Öresundsgården till Köpenhamn. Raggarkonvojen väckte stor uppmärksamhet i den danska huvudstaden.

Kungligt nöje

- Folk vinkade, filmade, fotograferade. Vi kände oss nästan som kungligheter, säger Marianne Pennsäter.
Hastigheten över bron var vrålåken till trots ganska maklig - maxfarten var 50 km i timmen. Men det passade Ingegerd Stridh bra.
- Jag tog mig en liten tupplur. Bilen var så skön att ligga i.
Att raggarturen var lyckad går inte att ta miste på. Redan nu börjar Marianne Pennsäter planera för nästa års cruising.
- Det här betyder otroligt mycket för pensionärerna. Det är ju döden att bara sitta på hemmet.
Ingegerd Stridh håller med.
- Men nästa år hoppas jag att vi kan sova över nånstans. Man vill ju att det roliga ska vara så länge som möjligt.
Rebecka Sjöberg
Rebecka Sjöberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag