Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malin Roos intervjuar partiledare – i ny podcast

Foto: SVEN LINDWALL
Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

I Expressenreportern Malin Roos podcast ”Roos möter partiledarna” gör hon nära intervjuer med samtliga riksdagspartiers partiledare. 

Här kan du lyssna på alla avsnitt.

Stefan Löfven (S): 

Vilken har varit den jävligaste stunden under mandatperioden? Hur kunde Stefan Löfven ens tro på en EU-uppgörelse i migrationsfrågan? Först ut i sommarens podcast-serie “Roos möter partiledarna” är statsministern, som också avslöjar sina starkaste meriter som vänsterytter i Undroms IF och lyckan över att äntligen få till det vid spisen.

LÄS/LYSSNA: Utmaningen: Så ska Löfven rädda sitt jobb 


Malin Roos intervjuar Jan Björklund.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Jan Björklund (L):

Hur mycket “stridspitt” är major Björklund i dag, i livet och i politiken? Hur kan han se så nöjd och glad ut när han sänkt sitt parti under de två senaste valen som partiledare? Detta och - ett tack till Birgitta Ohlsson, kan ni höra om i mötet med Liberalernas ledare.

LÄS/LYSSNA: Jan Björklund: ”Det är inte alltid på topp i ett livslångt äktenskap”  


Ebba Busch Thor (Kd): 

I 30 år har KD stått bakom den svenska abortlagstiftningen, vidhåller den partiledare som står närmast branten, men var skulle gränsen gå för en kvinnas rätt till sin egen kropp om Ebba Busch Thor var statsminister? Vad menar hon när hon säger att hon alltid fastnar för “the bad boys”? Bert Karlsson?

LÄS/LYSSNA: Busch Thor vägrar tro att så få vill rösta på KD


Ulf Kristersson, (M): 

Han som var “mjukisen” i Muf-striden mot “hårdingen” Fredrik Reinfeldt? Vad rörde sig i Kristerssons huvud under Reinfeldts öppna era hjärtan-tal, egentligen? I “Roos möter partiledarna” avslöjar moderatledaren hur det var att hamna mellan brösten på tjejerna på skoldansen i sjuan.

LÄS/LYSSNA: Ulf Kristerssons uppdrag: Att ta tillbaka makten 


Annie Lööf (C):

Duktig flicka under uppväxten i Småland, duktig i politiken, men när ballar Centerns målvaktsstjärna ur? 9000 afghanska pojkar, var det värt allt hot och hat? Hör Annie Lööf utveckla sina politiska strategier.

LÄS/LYSSNA: Annie Lööf: Hatet är en del av vardagen


Isabella Lövin (Mp):

I EU lyfts den svenska miljöpolitiken som ett föredöme, men hur kan Sveriges enda utpräglade klimatparti riskerar att åka ur riksdagsspärren när det borde vara vara glory days? I Ulf Lundells nya bok “Vardagar” tar rockpoeten en kula för mp-ledaren, vad tycker Isabella Lövin om Ulf Lundell?

LÄS/LYSSNA: Isabella Lövin: ”Vi regerar inte för att bli populära”


Jonas Sjöstedt (V):  

Han är bra på att skrävla om allt Vänsterpartiet har fått igenom under mandatperioden, men hur svårt är det när man varken har egentlig makt eller ministerposter? Vad säger Jonas Sjöstedt om #metoo-debatten som slog hårt mot det uttalat feministiska partiet, när pratade han med Lars Ohly senast?

LÄS/LYSSNA: Jonas Sjöstedt: ”Det är Stefan Löfvens arbetsrum jag är ute efter” 


Jimmie Åkesson, (Sd):

Borde inte den svenska abortlagen vara något som göra nationalister stolta? Vad får Sverigedemokraterna att blicka utanför Sveriges gräns i just den här frågan? Vad är det viktigaste som Jimmie Åkesson fick med sig hemifrån av mamma och pappa? I “Roos möter partiledarna” ställer Malin Roos frågorna. 

LÄS/LYSSNA: Åkesson: ”Får jag sova tre timmar i sträck är jag nöjd” 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.