Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Malin Roos intervjuar partiledare – i ny podcast

Foto: SVEN LINDWALL
Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ / IBLAB
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

På torsdag är det premiär för Expressenreportern Malin Roos podcast – där hon i en rad nära samtal intervjuar samtliga riksdagspartiers partiledare. 

Högstadiedanser, politiska strategier och jävliga stunder under mandatperioden – det och mycket mer står på agendan i serien ”Roos möter partiledarna”.

Torsdagen den 12 juli är det premiär för podcasten "Roos möter partiledarna", där Expressens reporter Malin Roos i åtta delar intervjuar Stefan Löfven (S), Ulf Kristersson (M), Annie Lööf (C), Jimmie Åkesson (SD), Jonas Sjöstedt (V), Ebba Busch Thor (Kd), Jan Björklund (L), och Isabella Lövin (Mp). 

– Malin Roos har en unik förmåga att skapa närhet i intervjuer, och det känns nästan som en självklarhet att hennes partiledarintervjuer ska göras som podcasts, säger Martin Ahlquist, politikchef på Expressen. 

Med mikrofon och öppet sinne

Under sommaren reser Malin Roos runt i Sverige – "med mikrofon och öppet sinne" –för att träffa samtliga partiledare. 

– Vi står inför ett för Sverige avgörande val. Makt och härlighet men också en regeringsbildning så problematiskt att ingen i dag kan svara rakt på hur det kommer att bli. Samtliga åtta partiledare kan vara i regeringsställning i höst, ingen kan räknas bort, säger hon och fortsätter: 

– Hur ser deras besked ut till oss väljare med bara veckor kvar? Varför har statsminister Stefan Löfven slutat att ge pengar till tiggare, vad tänkte Annie Lööf kvällen innan hon splittrade alliansen och vad säger Jan Björklund till sina söner om Jimmie Åkesson står som den stora vinnaren på natten den 9 september? Vad tycker Ebba Busch Thor om abort, egentligen?

Vilka är människorna bakom makten?

Enligt Malin Roos finns de stora politiska frågorna på agendan, men målet är också att få en bild av människorna bakom makten.

– Hur känner statsministern kring att han aldrig fick några egna barn? Hur pratar Jimmie Åkesson med sina ungar om lika-olika? Och vad hände egentligen när Ulf Kristersson hamnade i “bröstattack” på skoldansen?, säger hon. 

– Hoppas ni vill följa med, jag tror att det kommer att bli roligt, men inte bara.

Stefan Löfven (S): 

Vilken har varit den jävligaste stunden under mandatperioden? Hur kunde Stefan Löfven ens tro på en EU-uppgörelse i migrationsfrågan? Först ut i sommarens podcast-serie “Roos möter partiledarna” är statsministern, som också avslöjar sina starkaste meriter som vänsterytter i Undroms IF och lyckan över att äntligen få till det vid spisen.

Malin Roos intervjuar Jan Björklund. Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Jan Björklund (L):

Hur mycket “stridspitt” är major Björklund i dag, i livet och i politiken? Hur kan han se så nöjd och glad ut när han sänkt sitt parti under de två senaste valen som partiledare? Detta och - ett tack till Birgitta Ohlsson, kan ni höra om i mötet med Liberalernas ledare.

Ebba Busch Thor (Kd): 

I 30 år har KD stått bakom den svenska abortlagstiftningen, vidhåller den partiledare som står närmast branten, men var skulle gränsen gå för en kvinnas rätt till sin egen kropp om Ebba Busch Thor var statsminister? Vad menar hon när hon säger att hon alltid fastnar för “the bad boys”? Bert Karlsson?

Ulf Kristersson, (M): 

Han som var “mjukisen” i Muf-striden mot “hårdingen” Fredrik Reinfeldt? Vad rörde sig i Kristerssons huvud under Reinfeldts öppna era hjärtan-tal, egentligen? I “Roos möter partiledarna” avslöjar moderatledaren hur det var att hamna mellan brösten på tjejerna på skoldansen i sjuan.

Annie Lööf (C):

Duktig flicka under uppväxten i Småland, duktig i politiken, men när ballar Centerns målvaktsstjärna ur? 9000 afghanska pojkar, var det värt allt hot och hat? Hör Annie Lööf utveckla sina politiska strategier.

Isabella Lövin (Mp):

I EU lyfts den svenska miljöpolitiken som ett föredöme, men hur kan Sveriges enda utpräglade klimatparti riskerar att åka ur riksdagsspärren när det borde vara vara glory days? I Ulf Lundells nya bok “Vardagar” tar rockpoeten en kula för mp-ledaren, vad tycker Isabella Lövin om Ulf Lundell?

Jonas Sjöstedt (V):  

Han är bra på att skrävla om allt Vänsterpartiet har fått igenom under mandatperioden, men hur svårt är det när man varken har egentlig makt eller ministerposter? Vad säger Jonas Sjöstedt om #metoo-debatten som slog hårt mot det uttalat feministiska partiet, när pratade han med Lars Ohly senast?

Jimmie Åkesson, (Sd):

Borde inte den svenska abortlagen vara något som göra nationalister stolta? Vad får Sverigedemokraterna att blicka utanför Sveriges gräns i just den här frågan? Vad är det viktigaste som Jimmie Åkesson fick med sig hemifrån av mamma och pappa? I “Roos möter partiledarna” ställer Malin Roos frågorna. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!