Malin Moström kommer åter att bära nummer 6 när hon gör kort comeback för Umeå. Foto: Johanna Pettersson.
Malin Moström kommer åter att bära nummer 6 när hon gör kort comeback för Umeå. Foto: Johanna Pettersson.

Malin Moström gör kort comeback

Publicerad
Uppdaterad
Hanna Ljungberg och Johanna Frisk på skadelistan.
Då gör Malin Moström comeback i Umeå.
Moström har skrivit ett korttidskontrakt med klubben.
En av Sveriges mest framgångsrika damfotbollsspelare är tillbaka. När Umeå möter Qbik på Gammliavallenunder onsdagskvällen är Malin Moström tillbaka i laget. Moström ställer upp på en blixtcomeback i Hanna Ljungberg och Johanna Frisks skadefrånvaro.
”Skadorna har gjort att en diskussion om en comeback med Malin har förts under en tid och nu resulterat i ett kontrakt”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Fem allsvenska matcher

Kontraktet sträcker sig från morgondagens match till och med den 12 juli där Moström kommer att spela fem allsvenska matcher för klubben.
- Det här var det bästa som skulle kunna hända Umeå efter det läge vi har hamnat i. Att på så kort varsel få förstärkning av en sådan spelare som Malin var mer än vad vi kunnat hoppas på, säger UIK-tränaren Andrée Jeglertz.

Nummer sex tillbaka

Det var i december 2006 som Moström meddelade att hon slutar med fotboll på toppnivå. Umeå beslutade då att ingen annan spelare någonsin skulle bära nummer 6 igen. Drygt ett halvår senare är alltså Moström och 6.an tillbaka på Gammliavallen igen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag