Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malin Moström gör kort comeback

Malin Moström kommer åter att bära nummer 6 när hon gör kort comeback för Umeå.Foto: Johanna Pettersson.
Hanna Ljungberg och Johanna Frisk på skadelistan.
Då gör Malin Moström comeback i Umeå.
Moström har skrivit ett korttidskontrakt med klubben.
En av Sveriges mest framgångsrika damfotbollsspelare är tillbaka. När Umeå möter Qbik på Gammliavallenunder onsdagskvällen är Malin Moström tillbaka i laget. Moström ställer upp på en blixtcomeback i Hanna Ljungberg och Johanna Frisks skadefrånvaro.
”Skadorna har gjort att en diskussion om en comeback med Malin har förts under en tid och nu resulterat i ett kontrakt”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Fem allsvenska matcher

Kontraktet sträcker sig från morgondagens match till och med den 12 juli där Moström kommer att spela fem allsvenska matcher för klubben.
- Det här var det bästa som skulle kunna hända Umeå efter det läge vi har hamnat i. Att på så kort varsel få förstärkning av en sådan spelare som Malin var mer än vad vi kunnat hoppas på, säger UIK-tränaren Andrée Jeglertz.

Nummer sex tillbaka

Det var i december 2006 som Moström meddelade att hon slutar med fotboll på toppnivå. Umeå beslutade då att ingen annan spelare någonsin skulle bära nummer 6 igen. Drygt ett halvår senare är alltså Moström och 6.an tillbaka på Gammliavallen igen.