Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malin, 35, vägrar att avslöja sitt barns kön

Belinda Ohlsson grankar dagens feminism i sitt nya tv-program "Fittstim" som hade premiär på torsdagskvällen på SVT.Foto: Alexander Donka / SVT

Malin Melin, 35, har väckt reaktioner genom att vägra svara på vilket kön hennes barn Vide har.

När tv-profilen Belinda Olsson frågar sig om feminismen har spårat ur i sitt nya tv-program "Fittstim" träffar hon Malmömamman.

– För mig är det självklart att inte erbjuda en enda väg för mitt barn, säger Melin till Expressen.

Belinda Olsson grankar dagens feminism i sitt nya tv-program "Fittstim" som hade premiär på torsdagskvällen på SVT.

I programmet åker hon hem till Malin Melin som försöker uppfostra sitt barn Vide helt könsneutralt.

I programmet läser Melin sagor för Vide fast hon säger "föräldrarna" när det står "mamma och pappa" och hon säger "hen" när det står "hon" eller "han".

Melin visar också hur Vide själv får bestämma kläder. Dödskalletröja en dag och klänning en annan till exempel.

"Fler möjligheter"

Och Melins val av uppfostran har fått ett stort intresse, inte bara i Sverige. När Expressen.se pratar med henne orkar hon inte ens svara på frågan om varför hon gör som hon gör med hänvisning till att hon har "jagats av världspressen".

Varför tror du att folk tycker att ditt val är så intressant?

– Jag har inget svar på det. För mig är det självklart att inte erbjuda en enda väg för mitt barn utan visa att det finns fler möjligheter.

Vide fyller snart fem år. Hur ser du på framtiden för denna uppfostran när Vide blir äldre?

– Det är väl inte så mycket att säga. Man får väl försöka lägga saker i andra vågskålar än vad samhället gör för att få en mer balanserad bild. Det handlar om att balansera upp livet och få fler perspektiv och mer verktyg för att klara sig i livet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.