Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Målet: Att bli Sveriges mest ”julpimpade” stad

Ur arkivet: Niklas har julpyntat sedan oktober – kolla in galna ljusshowen.
Linköping ska bli Sveriges mest ”julpimpade” stad.
Foto: Jeppe Gustafsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Linköping ska bli Sveriges mest ”julpimpade” stad.
Foto: Jeppe Gustafsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Linköping ska bli Sveriges mest ”julpimpade” stad.
Foto: Jeppe Gustafsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Linköping ska bli ”Sveriges mest julpimpade stad” lovar kommunalrådet Muharrem Demirok (C). 

Den enorma gran som förra årets monterades upp ska göra comeback.

– Ju fler vi är som hoppar på det här tåget, desto mer kan vi åstadkomma för att göra stan riktigt julfin, säger han till Corren.

När är det okej att sätta upp julpyntet?

Det är förvisso inte första gången som kommunalrådet gör liknande utspel. Förra året lovade han också att göra Linköping till ”Sveriges julstad nummer ett”. 

Men det är en fråga han brinner för och han ger samma löfte i år.

– Julen är kanske det vackraste vi har och att i det sammanhanget försöka sätta Linköping ordentligt på kartan känns som en fin sak att göra, säger han till lokaltidningen Corren.

Han säger att det kommer bli flera nyheter jämfört med förra vintern. Men vad för nytt julpynt som sätts upp håller han hemligt.

Enorm julgran

Däremot gör den 14,8 meter höga julgranen av plast som monterades på Stora torget comeback. Enligt kommunen är julgranen Sveriges högsta i gruppen ”artificiella julträd”. 

– Men var den hamnar är inte riktigt bestämt. Ytan på Stora torget kommer kanske att användas till något annat, säger Muharrem Demirok lite hemlighetsfullt till Corren.

En tanke är att ha en variant av en vintrig gågata. En annan är att på något sätt genomföra arrangemang tillsammans med stadens näringsidkare och fastighetsägare. 

– Vi får se vad det kan mynna ut i. Ju fler vi är som hoppar på det här tåget, desto mer kan vi åstadkomma för att göra stan riktigt julfin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.