Malala, 18, slår tillbaka
mot Trump: "Tragiskt"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Ju mer du pratar om islam och illa om muslimer, desto fler terrorister skapas", säger Malala Yousafzai, 18, till presidentkandidaten Donald Trump.
Foto: Dave Warren/Lnp/Rex/Shutterstock
Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump gick till hårt angrepp mot muslimer – nu slår 18-åriga Fredspristagaren Malala tillbaka.
Foto: Matt Baron/Bei/Shutterstock

Fredspristagaren Malala Yousafzai, 18, slår tillbaka mot presidentkandidaten Donald Trumps uttalande om att stoppa muslimer att ta sig in i USA.

– Ju mer du pratar om islam och illa om muslimer, desto fler terrorister skapas, säger Malala Yousafzai, 18, till Channel 4. 

Det var i förra veckan som den republikanske presidentkandidat Donald Trump gick till hårt angrepp mot muslimer. Han kallar det själv för en säkerhetsåtgärd och vill stänga landets gränser för alla muslimer. Hur detta skulle gå till rent praktiskt är oklart.

Uttalandet möttes av ett starkt motstånd men fick även Trump att gå framåt i opinionen.

Nu ställer sig den 18 åriga fredspristagaren och människorättsaktivisten Malala Yousafzai till ledet av dem som kritiserar den republikanska presidentkandidaten. Hon menar att han förespråkar en diskriminerande ideologi.

– Det är tragiskt att höra hans uttalanden som är fulla av hat och av en diskriminerande ideologi mot andra, säger Malala Yousafzai till AFP.

"Viktigt att politiker är försiktiga"

I en intervju med Channel 4 kommenterar hon Trump's uttalanden om muslimer och islam.

– Det är viktigt att vad politiker och medier är väldigt försiktiga. Om man vill stoppa terrorism, försök inte beskylla hela den muslimska befolkningen. Det stoppar inte terrorism, det radikaliserar fler terrorister, säger hon.

Men kritiska röster verkar inte bita på Trump. Under nattens republikanska debatt försvarade han sitt tidigare uttalande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.