Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mål på plan - och mål i mun

TROGEN KUND. Jan Keryakes på Nyhetsgrillen i Stockholm serverar fotbollsproffset Lolo Chanko hans favorit - Chankoburgare. Foto: Jan Düsing
Fotbollsproffset Lolo Chanko, 29, fick en utmaning.
- Om du gör mål får du din favorithamburgare uppkallad efter dig.
Visst gjorde han mål. Så här står han och tuggar i sig "Chankoburgaren" mellan två träningspass.

FAKTA

VILKEN ÄR SVERIGES BÄSTA KORVMOJ?
Vilken är din favorit bland korvmojarna? Mejla och berätta och skicka gärna bilder (minst 150 K). Adressen är: korvmoj@expressen.se

CHANKOBURGARE:

150-grammare
Steppsallad
Hemlagad chilisambalsås
Rå lök
Rostad lök

Vill man ha kul och dessutom bli snabbt serverad ska man gå till Nyhetsgrillen i Stockholm.
Jan Keryakes, 35, gillar att slänga käft med kunderna.
Och så har han några specialiteter som få andra korvmojar har: tunnbrödsrullen med grillade lammkorvar. Och "Chankoburgaren".

"Kändes speciellt"

Det var när Lolo Chanko (två SM-guld) debuterade för Djurgården som Lolo fick sin stora utmaning. Match mot Hammarby, och Jan Keryakes brorsa George sa:
- Om du gör mål döper vi din favorithamburgare till "Chankoburgare".
Lolo Chanko säger:
- Det kändes lite speciellt att få en burgare uppkallad efter mig. Det får inte vara för mycket dressing och annat kladd, säger han.
Många Djurgårdsfans började äta Chankos patenterade burgare.
- Men när Lolo sedan gick till Malmö FF fick vi ta ned skylten - det var så många fans som var förbannade på honom, skrattar Jan Keryakes.

Alltid mos

Nu spelar han i Hammarby och skylten sitter uppe igen.
Hur ofta äter du din burgare?
- Ibland, när jag känner att jag måste fylla på och är mycket, mycket hungrig kan det bli en hamburgare eller en kebabpizza. Jag älskar Jans hemlagade potatismos - jag tar alltid mos till burgaren. Och dricker Pommac eller Trocadero.
- Men jag brukar inte tänka så mycket på vad jag äter - jag får så mycket bra mat av min fru Vicktoria, säger Lolo Chanko.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.