Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Maktspelet gjorde Löfven rasande

Kuppförsöken mot Håkan Juholt gjorde Löfven rasande.Foto: Emmalisa Pauly

Partikamraternas behandling av Håkan Juholt gjorde Stefan Löfven rasande.

Själv ska han ha varit lojal mot partiledaren och under ett möte i partiets verkställande utskott rann det över.

– Det är så jävla mycket knivhugg i ryggen och så mycket skådespel, sade han enligt Aftonbladet som tagit del av Daniel Suhonens bok "Partiledaren som klev in i kylan".

Under Håkan Juholts tid som partiledare var Stefan Löfven ordförande för fackförbundet Metall samt suppleant i partiets verkställande utskott, VU.

Enligt Daniel Suhonens kommande bok ska han inte ha varit drivande i maktspelet bakom Juholts fall. I stället ska han ha varit rasande över läckorna i partiet, skriver Aftonbladet.

– Hur kan man som riksdagsledamot prata runt överallt? Jag fattar inte hur folk tänker, citeras Löfven ha sagt i boken som Aftonbladet tagit del av.

Var lojal mot Juholt

Under Juholts sista tid satt han med i hemliga möten med S-topparna. Vid ett tillfälle skickade någon sms med läckta uppgifter till Expressen. Löfven blev då förbannad och sade enligt Suhonens bok:

– Det händer även i fackföreningsrörelsen att vi har olika uppfattningar. Men jag har aldrig upplevt att det är som i politiken med så jävla mycket knivhugg i ryggen och så mycket skådespel.

Daniel Suhonen säger att Stefan Löfven var lojal mot den dåvarande partiledaren.

– Jag tror i grunden att han gillade Juholt. Sedan är han lite av en ordningsman och gillar inte kaos, säger han till Aftonbladet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.