Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Maktkampen om porrklubben

Tommy Lindström, Mille Markovic och Michael Badelt. Privé i bakgrunden.

En okänd man sköt skarpt mot porrklubbens entré.

Skottlossningen kan ha koppling till den maktkamp om Club Privé som pågår mellan Mille Markovic och Michael Badelt.

- Flera vittnen har sett en person skjuta med ett handeldvapen, någon form av pistol eller revolver, säger Sven-Erik Olsson vid polisens länskommunikationscentral.

Expressen kan i dag avslöja att förre chefen för rikskriminalen Tommy Lindström har anlitats som mäklare i maktstriden om porrklubben.

FÖRETAGET BAKOM KLUBBEN

Michael Badelt äger Midoliba AB som driver Club Privé. Enligt fjolårets årsredovisning är det Badelt som äger 100 procent av aktierna i företaget.

2011 hade företaget en omsättning på drygt 33,6 miljoner kronor.

En miljon kronor delades ut till aktieägarna, i det här fallet Michael Badelt ensam.

Företagets rörelseresultat (vinst före skatt och finansiella poster) var drygt 5,8 miljoner kronor.

Företagets vinst efter skatt och finansiella poster var knappt en miljon kronor.

Företaget har tillgångar på totalt närmare 4,5 miljoner kronor.

STRIDERNA OM STRIPPKLUBBARNA

CARL SERUNG FLYDDE EFTER AVSLÖJANDE

Carl Serung grundade sitt porrimperium på 1980-talet. Under början av 90-talet drev han Kings Club och där avslöjades det hur han utnyttjade sina strippor.

Serung flydde senare utomlands och gav en fullmakt till bland annat medarbetaren Tony Thorman för att de skulle sköta klubben. 1994 tog medarbetarna över klubben och Carl Serung kände sig sviken.

I januari 1995 hotade en torped att mörda en av Serungs före detta medhjälpare. Senare hittades en bomb inne på sexklubben Cabaret Royal, en vakt besköts till klubben och en sprängladdning detonerade utanför klubben. Under samma tid startade Carl Serung nya sexklubbar via sina bulvaner.

FAR OCH SON MILTON I BRÅK

Porrkungen Berth Milton blev anklagad av sin far, med samma namn, för att ha snott hans porrimperium. Sonen själv menade att han hade köpt bolaget. Efter en rättstvist anlitade pappan Hells Angel för att få pengar för imperiet. Sonen Berth Milton fick en pistol mot huvudet där mc-klubben hotade att döda hans fru och barn. Ingen person blev skadad vid det tillfället men skott sköts senare mot Miltons kontor i Finntorp bland annat.

Tidigt på morgonen slog en okänd gärningsman till mot Club Privé. Flera skott avlossades utanför den omtalade strippklubben och efteråt hittades minst fyra tomhylsor på platsen.

Polisen genomförde en teknisk undersökning på platsen och letade efter skytten med hundpatruller.

Enligt Dagens Nyheter inträffade skottlossningen tre dagar efter ett domstolsbeslut om att låta en bostadsrättsförening på adressen vräka strippklubben från fastigheten på Birger Jarlsgatan och polisen utreder om det finns ett samband.

Oense om ägandet

Det pågår en maktkamp om klubben mellan Mille Markovic och Michael Badelt. Den sistnämnde är den som officiellt drivit klubben via sitt bolag. Men Markovic hävdar att han äger halva klubben.

Det är inte första gången det stormar kring porrklubben.

År 2004 hotades Club Privé av stängning. Bolaget som då drev klubben jagades för en skuld på 5,4 miljoner kronor i obetald moms och arbetaravgifter. Skatteverket och kronofogdemyndigheten slog till i hemlighet mot bolaget sedan de inte deklarerat sedan 2001. 2008 dömdes åtta män för att ha smitit undan inkomster från sexklubbarna Club Privé och Club Lady.

Den före detta chefen för rikskriminalen, Tommy Lindström, har nu oväntat tagit plats mitt i porrkonfliktens centrum. För Expressen bekräftar han att han fått i uppdrag att försöka sälja strippklubben. Han tror att det finns en koppling mellan den eventuella försäljningen och skottlossningen.

- Kanske ville man skrämmas lite för att få priset att bli vettigt eller för att få någon att avstå. Det kan till exempel vara Mille själv som ligger bakom. Vad jag förstår är han villig att gå hur lång som helst.

Uppdraget: Hitta köpare

Tommy Lindstöms uppdrag nu är, enligt hans egna uppgifter, att hitta en köpare som vill driva klubben lagligt.

- Jag tänker inte delta i någonting där man säljer till någon så att det blir en kriminell verksamhet av detta, säger han.

Lindström håller nu på att reda ut ett antal frågetecken kring vad som ska ingå vid en eventuell försäljning.

- En köpare måste ju få på papperet vad det är han köper. Att okej, jag köper det här bolaget, jag köper innanmätet, jag köper varumärket och jag tar över de anställda, och i det här fallet är det serveringspersonal plus stripp-nattmänniskor.

Vet du varför just du fick uppdraget?

- Det beror på den här länken som kom till mig och ville att jag skulle göra det. Jag känner inte Badelt sedan tidigare. Det jag visste om honom är att han var väldigt förtjust i Mille. Nu har jag förstått att de i alla fall officiellt går ut och hatar varandra.

Ser du något problem i att du, som före detta högt uppsatt polis, gör det här?

- Nej, det är en problematisk bransch om den sköts svart. Men om man håller det på det sätt som det är nu är den ren, redovisad och transparent, hävdar Tommy

"Kan inte sälja något som är mitt"

När Expressen får tag på Mille Markovic på telefon i Serbien blir han upprörd.

- Klubben till salu? Den går inte att sälja, jag äger ju 50 procent av aktierna och en tjej äger procent. Jag har rätt att äga 50 procent, på grund av näringsförbundet får jag inte äga mer.

- Han kan inte sälja något som är mitt, jag har papper på det. Det finns ingen på den här planeten som kan köpa den. Det finns ingen som kan driva den förutom jag.

Expressen pratade sent i går kväll med Michael Badelt som tillbakavisar Markovics uppgifter.

- Han har inget med klubben att göra. Jag äger den till 100 procent, jag har gjort det sedan 2008, och bolaget är mitt.

Han vill inte kommentera sommarbetet med den förre rikskriminalchefen närmare.

- Det är mellan Tommy och mig. Hittar han en köpare är det positivt, det är välkommet, om det är rätt pris, säger Michael Badelt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!