Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Makens beslut under hustruns cellgiftsbehandling

Senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helgerna.
Kelly Conner, 40.
Foto: Privat
Men en dag fick Albert Conner reda på att sjukhuset, till följd av den pågående coronapandemin, nu förbjuder besök från anhöriga – och hittade då en egen lösning för att kunna finnas vid hennes sida på sjukhuset
Foto: Privat
Kelly.
Foto: Privat
Skylten.
Foto: Privat

När sjukhuset, på grund av covid-19-viruset, ändrade sina regler för besök såg Albert Conner till att kunna stötta sin hustru under hennes tuffa cellgiftsbehandlingar.

Nu tackar även sjukhuspersonalen för initiativet.

Ända sedan hustrun Kelly Conner, 40, blev diagnostiserad med bröstcancer i januari har maken Albert Conner, 44, funnits vid hennes sida.

Vid varje läkarbesök, varje provtagning och varje cellgiftsbehandling.

Men en dag fick Albert Conner reda på att sjukhuset, till följd av den pågående coronapandemin, nu förbjuder besök från anhöriga – och hittade då en egen lösning för att kunna finnas vid hennes sida på sjukhuset, rapporterar amerikanska morgonprogrammet ”Good Morning America”.

”Det kändes inte bra”

Albert Conner satte sig helt enkelt utanför sjukhuset, precis nedanför hustruns fönster, med en skylt: ”Jag kan inte vara med dig men jag är här. Älskar dig!” På skylten tackade Albert Conner dessutom sjukhuspersonalen för deras insatser.

– Det kändes inte bra att inte vara en del av det, för jag hade lovat henne att vara där under hela resans gång och jag kände att jag skulle bryta mitt löfte, berättar Albert Conner för ”Good Morning America”.

– Jag tog en kartongbit och jag och barnen målade den, fortsätter han.

Stor överraskning

På en bild som Kelly Conner publicerat på sin Facebooksida kan man se hur maken sitter på en campingstol och läser en bok utanför sjukhuset, med skylten riktad mot hennes fönster. Att maken skulle närvara kom som en överraskning.  Det började med att hon fick ett sms. När Kelly Conner reste sig upp från sin stol på rummet fick hon syn på sin make.

– Det tårade mina ögon och jag kände en kärlek för honom precis i det ögonblicket. Att han skulle göra något sånt för mig, berättar hon för ”Good Morning America”.

– Jag flämtade till lite och sköterskan vände sig om och frågade ”är något fel?” Hon såg att jag tittade ut genom fönstret, och när hon också gjorde det blev även hon gråtfärdig, fortsätter Kelly Conner.

Lång väntan

Enligt familjen kommer Kelly Conner att genomgå cellgiftsbehandlingar till slutet av maj månad.

Utöver att närvara utanför sjukhuset har Albert Conner stängt ner sitt företag för att kunna vara hemma med barnen och se till att hustrun, som har nedsatt immunförsvar, är i säkerhet och inte behöver utsätta sig för eventuella risker.

Tills vidare tillåts inga besök på sjukhuset, vilket familjen sörjer, men samtidigt har förståelse för.

– När du reflekterar över allt och tänker på alla sköterskor, läkare och andra patienter så känns det helt rimligt. Du kan inte argumentera mot det. Du får bara stötta det så gott du kan, säger Albert Conner till ”Good Morning America” och berättar att flera ur sjukhuspersonalen personligen har tackat honom för engagemanget. 

– Uppmärksamheten gjorde mig lite obekväm men det kändes bra och var väldigt rörande, säger han om personalens reaktioner.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.