Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Makarna Batras pik mot Ulf Kristersson – från solstolen

"Jag är inte bitter", sa Ulf Kristersson i en intervju med TV4-nyheterna. Foto: Skärmdump / David Batras Instagram
Anna Kinberg Batra och David Batra. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Långt, långt borta från snöiga Sverige och den segdragna regeringsbildningen ligger Anna Kinberg Batra och David Batra i en var sin solstol i Indien – och verkar inte helt missnöjda över det. 

Från semestern riktar makarna en humoristisk pik till Ulf Kristersson efter hans hårda regeringsförlust.

"Jag är inte bitter". Det sa Moderatledaren Ulf Kristersson i en intervju med Tv4-nyheterna efter den tunga regeringsförlusten. I dag stod det klart att en Löfven-ledd regering fått tillräcklig uppbackning i riksdagen för att Löfven ska kunna klubbas igenom som statsminister på fredag. 

Resultatet innebär ett hårt nederlag för Ulf Kristersson som får se sina allianskolleger Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) lämna honom i kylan för att stötta den Löfven-ledda regeringen genom en budgetöverenskommelse. 

Långt borta från regeringskaoset ligger tidigare M-ledaren Anna Kinberg Batra med maken David i en var sin solstol i Indien. Och från sin plats vid poolen kan makarna inte låta bli att slänga i väg en gliring till Kristersson. 

På sin Instagram lägger David Batra först upp en skärmdump på Kristerssons uttalande, och kontrar sedan med en bild på frun i solen.

"Inte hon heller", lyder bildtexten under bilden. 

https://www.instagram.com/p/BssX8x_le5m/

"Stökiga förhållanden"

Anna Kinberg Batra avgick som partiledare under hösten 2017, efter en lång period av internt och externt tryck. I en intervju med Expressen i november berättar hon varför hon tror att det blev som det blev. 

– En är att det var en väldigt speciell start. Jag fick frågan under pågående regeringskris efter en valförlust. Det blir stökiga förhållanden att börja vid. Det är en sak. En annan är osäkerheten i omvärlden. De där åren inträffade både flyktingkrisen, brexit, Trump och terrordåd. Allt det här händer under den här tiden och det förflyttar hela det politiska landskapet. Den tredje faktorn är hur medielandskapet förändras, när medierna tävlar om att komma först med de snabbaste klicken. 

LÄS MER: Kinberg Batra om kollapsen efter avgången: ”Var som knivar i ryggen”