Majs grannar nära att stoppa vräkningen

Publicerad
Uppdaterad
Grannarna till Maj Holmblad, 83, har startat en namninsamling för att stoppa vräkningen.
De har redan majoritet i HSB-föreningen - 26 av 39 medlemmar ställer sig bakom uppropet.
- Det är ju bara ett rent moraliskt ställningstagand, säger Johan Samuelsson.
HSB-föreningen Skattens styrelse är obeveklig, Maj Holmblad ska vräkas eftersom hon missade att betala tre hyror när hon var sjuk. Men uppenbarligen håller inte deras uppdragsgivare, föreningens medlemmar, med om beslutet. Nu har Anthony Sundberg-Velander, 32, startat en namninsamling för att stoppa vräkningen. Hittills har han fått med 26 av 39 av medlemmarna i föreningen, vilket innebär att de har majoritet. Men stödet till Maj Holmblad stannar inte där. - Jag har erbjudit mig till Maj att hjälpa henne och städa om styrelsen tycker att det är stökigt. Men Maj vill inte belasta oss med det utan tycker att man kan leja en firma. Hon kanske tycker att det är genant, säger han.

"Otroligt snäll"

Emiko Svensson är en annan av initiativtagarna. - Hon är otroligt snäll, hon har rätt att leva sina sista år här, säger Svensson som anser att det finns förmildrande omständigheter i fallet. - Med tanke på hennes ålder, att hon är halvblind, är det svårt för henne att sköta ett hem, säger hon till TV4. Johan Samuelsson har också erbjudit sig att ställa upp för Maj. - Under uppropet har vi pratat lite om att vi vill ställa upp och hjälpa henne, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag