Det har varit många och långa förhandlingar innan regeringen och de fyra allianspartierna i fredags lyckades komma överens om en gemensam flyktinguppgörelse.
Stefan Löfven valde till slut att acceptera M-kravet på tillfälliga uppehållstillstånd, samtidigt som han då offrade V och körde över Miljöpartiet.
När Expressen i samarbete med opinionsinstitutet Demoskop ställde frågan "Vad tycker du om överenskommelsen?" svarade 48 procent att de tycker den är mycket eller ganska bra medan 28 procent anser att den är ganska eller mycket dålig.
Snabb attitydförändring
Samtidigt visar undersökningen en snabb attitydförändring när det gäller synen på asylfrågan. För en dryg vecka ansåg 51 procent att politiken borde bli mer restriktiv medan 47 procent ville ha kvar de regler som gällde då. Nu har gapet mellan de två ståndpunkterna växt till 20 procent - där 59 procent anser att migrationspolitiken bör vara inriktad på att minska söktrycket genom att bli mer restriktiv medan 39 procent vill ta fram resurser så att nuvarande asylregler kan behållas.
En tänkbar orsak kan vara den nya prognosen som Migrationsverket presenterade tidigare i veckan och som visade att 190 000 människor väntas söka asyl i Sverige i år.
– Det är en ovanligt snabb förändring med ökningen av andelen migrationsrestriktiva som noteras här, säger Peter Santesson.
– Jag har sett andra mätningar som går att andra hållet och kan inte bilda min uppfattning på en enskild opinionsundersökning, säger statsminister Stefan Löfven (S).
Moderaterna: "Ohållbar"
Moderaterna fick igenom många av sina krav i flyktinguppgörelsen. Men partiet vill även införa fler restriktioner, och en av dem är gränskontroller.
– Det är uppenbart att situationen i asylmottagandet vi har nu är ohållbar. Jag tror att det är det som den här mätningen visar, säger partiets kommunikationschef Per Nilsson.
Sverigedemokraterna stod utanför uppgörelsen. Mattias Karlsson, SD:s gruppledare, anser att flyktingöverenskommelsen inte kommer ge någon effekt på asylmottagandet.
– Jag är oerhört besviken på sakinnehållet, det innebär ingen förändring alls. Man vidtar vissa åtgärder som skulle minska volymerna och kostnaderna något, men samtidigt för att kompromissa med Miljöpartiet vidtar man andra åtgärder som ökar desamma, säger han.