Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Maja, 25, försvunnen i tio månader – polisen söker

Senaste nyheterna med Expressen TV.
Maja Justyna Herner har varit försvunnen sedan förra året.Foto: Privat / Privat

Maja Justyna Herner, 25, försvann spårlöst i norska Ørstad den 21 november förra året när hon skulle på en fjälltur. 

Hundratals människor har sökt i terrängen utan resultat. 

Under torsdagen genomfördes nya sök med helikopter och kriminalpolisen har kopplats in. 

– Parallellt med sökande efter den saknade har det också pågått efterforskning, säger polisinspektör Yngve Skovly till norska Dagbladet

Maja Justyna Herner, från Polen, hade flyttat till Ørstad sedan två dagar tillbaka då hon försvann spårlöst den 21 november i fjol. 

Hon sågs senast i en matbutik vid 13.30-tiden samma dag, och enligt uppgifter till Dagbladet skulle hon bege sig på fjällvandring. 

Polisen: ”Det har gått tio månader utan att vi funnit henne”

Drygt tio månader har passerat, hundratals människor har engagerat sig i sökandet och ännu finns inget spår av den unga kvinnan. 

Under torsdagen genomfördes nya sök med polishelikopter i området där hon senast sågs – och polisen berättade att kriminalpolisen nu utreder försvinnandet. 

– Det har gått tio månader utan att vi funnit henne, och heller inte funnit något som tyder på att brott ligger bakom. Då tycker vi att det är naturligt att be om assistans, för att se om det är något som vi borde gå djupare på, säger Yngve Skovly, polisinspektör i Møres och Romsdals polisdistrikt, till Dagbladet

”Inget som tyder på att någon ville henne något ont”

Han säger att polisen har bedrivit efterforskningar, och även fått upplysningar från polisen i Polen, utan att kunna hitta något brottsligt motiv som skulle kunna ligga bakom försvinnandet. 

– Det finns inget i historiken som tyder på att någon ville henne något ont, säger Yngve Skovly till Dagbladet. 

Han flaggar nu för att förundersökningen kan komma att läggas ner om det inte kommer nya uppgifter som kan föra utredningen framåt. 

Vänner till den 25-åriga kvinnan har startat en insamling som skulle finansiera att skicka en polsk detektivbyrå till Norge för att utreda försvinnandet, enligt Dagbladet.  

En knapp månad innan Maja Justyna Herner försvann så försvann miljardären Tom Hagens hustru, Anne-Elisabeth Hagen. Den 31 oktober försvann hon från parets gemensamma bostad i Lørenskog utanför Oslo. Polisen misstänker att hon utsatts för brott och inte längre är i livet. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.