Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mail on Sunday anklagas för manipulation

Ny dokumentär "Meghan och krisen i familjen Markle".
Hertiginnan Meghan.Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP TT NYHETSBYRÅN
Meghan Markles pappa, Thomas Markle.Foto: SPLASH NEWS/ABACA / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Mail on Sundays utgivare anklagas för att ha ”trakasserat, förnedrat och utnyttjat” Meghan Markles ”sårbara” pappa, Thomas Markle, rapporterar Sky News.  

Det framgår av dokument från domstolsförhandlingen som gäller Meghan och prins Harrys stämningsansökan mot tidningen. 

Meghan Markle, hertiginna av Sussex, har stämt Mail on Sundays utgivare, Associated Newspapers, för bland annat varumärkesintrång och brott mot sekretesslagen genom att ha publicerat delar av ett privat brev som hon skrivit till sin pappa, Thomas Markle, 2018.   

Anklagelserna haglar mellan parterna

Den första förhandlingsdagen sköttes genom videolänk på grund av coronapandemin – och det släpptes även dokument som mer detaljerat beskriver hertiginnan Meghans anklagelser mot Associated Newspapers. 

Tidningsutgivarens juridiska ombud, Antony White, attackerade hertiginnan Meghans advokater genom att säga att de ”har gjort ytterligare påståenden, av medvetet opassande uppförande”. 

Advokaten inte säker på att pappan delar Meghans bild

Meghan svarade med att anklaga utgivaren för att ha utnyttjat hennes ”sårbara” pappa. 

De menar att utgivaren har ”trakasserat, förnedrat och utnyttjat” Thomas Markle. 

Anthony White är dock inte säker på att Thomas Markles delar dotterns uppfattning om att han blivit manipulerad och utnyttjad på grund av sin sårbarhet. Han säger att anklagelserna verkar ha framförts ”utan att käranden (Meghan) kontaktat sin pappa för att höra om han håller med om dem”, sa Antony White till Sky News

Larmet: Afrikanska migranter tvångsisolerade i Kina.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.