Foto: Martin Von Krogh
 Foto: Martin Von Krogh

Magnus och Niclas äntligen i Sverige

Publicerad

Magnus Falkehed och Niclas Hammarström har landat i Sverige.

Strax innan 16.30 på torsdagen klev de av planet på Arlanda.

Det sex veckor efter att de tillfångatogs under en reportageresa i Syrien.

I morse påbörjade de svenska journalisterna Magnus Falkehed och Niclas Hammarström sin resa hem till familjerna i Sverige.

När Expressen mötte dem på flygplatsen i Beirut berättade de om längtan efter hemkomsten.

– Man gör inte så mycket, det är bara tankar som far om hur familjen där hemma har det och hur de har haft det, hur de mår, sa Niclas Hammarström.

Magnus Falkeheds tankar gick också till familjen.

– Jag ska ge en stor kram till familjen som väntar hemma i Stockholm, sa han.

Klev rakt in i väntande bil

Direkt när Magnus Falkehed och Niclas Hammarström klev av planet välkomnades de med blommor och kramar från Aftonbladets chefredaktör Jan Helin och Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski.

De klev rakt in i en väntande bil och fördes från landningsbanan till vipavdelningen på Arlanda för att vila upp sig inför presskonferensen i kväll.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag