Bakom humorbilderna 39-åriga Magnus Muhr från Karlskoga. Foto: Magnus Friberg
Bakom humorbilderna 39-åriga Magnus Muhr från Karlskoga. Foto: Magnus Friberg

Magnus Muhr står för senaste flugan

Publicerad
Uppdaterad
Här är nya flugan - som spritt sig över hela världen.
Bakom humorbilderna 39-åriga Magnus Muhr från Karlskoga.
- Jag har fått smeknamnet "flychelangelo", säger han.
Det började på en ganska tråkig förfest hemma hos psykvårdaren och hobbyfotografen Magnus Muhr i Karlskoga för ungefär fem år sedan.
- Jag var väldigt uttråkad och såg en död fluga på golvet. Det var då jag fick idén.

Världskända bilder

Svårare än så behöver det inte vara. Magnus Muhr började arrangera insekterna på ett vitt papper, ritade dit ben för att göra bilderna roliga och sen fotograferade han.
Nu kallas hans påhitt för konst - och hans foton har blivit världskända.
Flera brittiska tidningar har berättat om flugkonsten. Ett bokförlag i England ska ge ut en hel bok med Magnus Muhrs bilder.
- Men jag använder bara döda flugor, jag letar efter dem mellan fönster och i lampor. Jag dödar dem alltså inte själv, poängterar han.

Expressen.se rättar: I en tidigare version av bildspecialet nedan stavades fotografens efternamn fel. Korrekt stavning är Magnus Muhr.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag